Odmítnutí dědictví

• (neregistrovaný)

13. 10. 2005 23:08

Potřebuji poradit. Zemřel mi otec a zbyl po něm dům, byt a zahrada + garáž.Maminka chce abychom se vzdali dědictví a podepsali jí plnou moc.Jsme 3 sourozenci, já se nechci vzdát dědictví, zatímco oba dva mí sourozenci se dědictví vzdali.Co to pro mě znamená, jakou část budu v tom připadě dědit, a když mě bude chtít maminka vyplatit ,zda se vyplatit musím nechat, nebo to mohu odmítnou a mít prostě jemon dědický podíl v majetku .A co to pro mě obnáší. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 10. 2005 23:12

bdm (neregistrovaný)

Re: Odmítnutí dědictví
      *** Po otci (z jeho poloviny) byste dědili 4 (matka a vy tři) - takže v podstatě Vám náleží jedna osmina. Sourozenci mají nějaké děti? ***

• 14. 10. 2005 7:14

Anonymní (neregistrovaný)

ikdyž se nyní vzdáte dědictví po otci, budete jednou dědit po matce...pokud samozřejmě ona již nemá v plánu nakonec jako jediná majitelka za života dům prodat,darovat...

• 14. 10. 2005 10:03

záleží i na tom ve prospěch koho se sourozenci vzdají dědictví

• 14. 10. 2005 10:16

bdm (neregistrovaný)

*** Obávám se, že nelze se vzdát "ve prospěch někoho". Pokud mají své děti, "vzdané dědictví" připadní jim. Pokud ne, pak by přešlo na matku. Pokud nemáte vážný důvod se jej vzdát - nevzdávejte. Připadne Vám spoluvlastnický podíl, pak se můžete dohodnout, co dál. Pokud se jednou vzdáte, nelze už vzít zpět ***

• 14. 10. 2005 10:05

Nevzdávejte se svého podílu.To samé jsem udělala před lety.
      Jsme tři děti,zemřel otec a já jsem se vzdala svého podílu ve prospěch matky.Jestli to udělali i sourozenci,to nevím.Bydlím jinde a vše probíhalo jen prostřednictvím pošty.Pak zemřela matka a při té příležitosti jsem se dozvěděla, že v průběhu let matka vše darovala nejmladšímu sourozenci,takže není co dědit.
      Možná že by to nebylo tak hrozné, nešlo zase o tak závratný majetek, ale spíš o to, že nám zbývajícím sourozencům neřekla nic ani matka ani ten nejmladší sourozenec.I když se o ní staral a určitě dobře, přeci jen to nebylo fér jednání.Dejte si nato pozor.Je to můj příběh, který měl i další peripetie ohledně pohřbu, ale to už je jiná kapitola. Prostě ani ve vlastní rodině neznáte "bratra",když jde o peníze.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).