Re: Podpora v nezaměstnanosti
Politiku zaměstnanosti sice neznám vůbec, ale v Zákoně je toto:
"§ 48
Uchazeč o zaměstnání, kterému v posledních 2 letech před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání neuplynula celá podpůrčí doba a po uplynutí části podpůrčí doby získal zaměstnáním nebo jinou výdělečnou činností dobu důchodového pojištění podle zvláštního právního předpisu v délce alespoň 3 měsíců, má nárok na podporu v nezaměstnanosti po celou podpůrčí dobu."
Takže budete zase začínat 65% a budete mít nárok na 8 měsíců. Počítat se podpora bude z posledního zaměstnání, tedy toho, kam teď nastoupíte.
Pokud tam skončíte do 3 měsíců, tak jenom dočerpáte zbytek podpůrčí doby, která vám teď zůstane, tedy ve vašem případě 6 měsíců.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
24. 2. 2017 8:27
Dobrý den,
mám dotaz ohledně podpory v nezaměstnanosti, v loňském roce jsem byla zaměstnaná od února do prosince, nyní dva měsíce jsem na podpoře a od března budu nastupovat opět do práce, smlouvu budu mít do konce listopadu, od prosince budu opět na ÚP. Je mě víc jak 50 let, tudíž mám nárok na delší podpurčí čas. Zajímá mě, zda budu mít nárok na podporu( to zřejmě ano) a v jaké výši. Paní na pracáku mě nebyla schopna řádně odpovědět, říkala, že teď podporu nevyrčerpám, tak budu pokračovat (mám nárok na 2 měs. 65%, 2měs. 50% a 4. měs. 40%). Ale nevěděla zda je to tak určitě. Mě se to zdá divné, že bych pokračovala, když budu mít přece jiné příjmy, než jsem měla doposud, jedině snad tak, že bych neměla nárok na těch 65% a pokračovala dál na 50procentech. Je zde někdo, kdo zná politiku zaměstanosti líp a mohl by mě odpovědět? Děkuji