Re: Podání přiznání k DPFO datovkou
POkud máte zřízenou datovku, tak přiznání elektronicky podat musíte (jinak dostanete pokutu 2000 Kč).
Všechny přílohy naskenujete a nahrajete do souboru XML na dańovém porátle a pošlete.
někdo tu psal, že originály těch různch potvrzení dává na podatelnu, někdo nedává.
Já nedávám. Však oni si zavolají, když jim bude něco chybět.
Re: Podání přiznání k DPFO datovkou
Neznám TAX.
Na daňovém portále se nahrávají naskenované přílohy přímo k přiznání, vše se pak "zabalí" do jednoho souboru XML (přiznání i přílohy) a tento jeden soubor se pošle na FÚ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
24. 2. 2017 9:55
Dobrý den, prosím o radu .... Jsem OSVČ a potřeboval bych poradit. Mohu podat přiznání k dani z příjmů FO přes DS ? Nebo jinak, vím, že mohu, když ji mám zřízenou, ale vrtají mi hlavou přílohy (například potvrzení, že manželka neuplatňuje daňové zvýhodnění na děti) ... FÚ chtěl vždy tyto věci pouze v originálu ... vezme mi to když to přidám k formátu XML poue jako přílohu ? Moc děkuji za radu M.