Firma v likvidaci - kdo zaplatí DPPO

• (neregistrovaný)

24. 2. 2017 10:31

Dobrý den,

prosím nemáte někdo podobnou zkušenost, že byste dělali účetnictví firmě, která je v likvidaci? DPPO musí mít, i když šli do likvidace. No ale otázka je, kdo tu práci zaplatí - oni už žádné peníze nemají, vše se rozprodává a upřednostňují se banky apod. Takže i když vystavím fakturu, tak ji beztak nikdy nikdo nezaplatí :-(. Jak to vidíte Vy?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 2. 2017 10:46

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: Firma v likvidaci - kdo zaplatí DPPO
      Pokud je to možné, zvažte zálohovou fakturu.

• 24. 2. 2017 11:11

janca00 (neregistrovaný)

To máte pravdu - to by bylo super. Ale to oni nezaplatí - opravdu již není z čeho a pokud by bylo, tak by si to rovnou strhli z bank... Jenomže to je mám nechat, aby pak měli problém, že není podáno přiznání? To jsou problémy, že? Moc děkuji ale za radu!!!

• 24. 2. 2017 11:18

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Naposledy jsem musela dodělat práce podle dohody i když jsem věděla, že mi za práce klient nezaplatí. Stalo se, faktury nezaplatil. Na druhou stranu pokud bych práce nedokončila, tak by mě v klidu dal k soudu. A vzhledem k toho profesi by ho vyhrál.

• 24. 2. 2017 11:25

janca00 (neregistrovaný)

To je strašné, co??? No někdy si říkám, že být prodavačka není zase tak špatné - udělám si svou směnu a kašlu na vše :-D. Jen na odlehčení... Děkuji za info - myslela jsem si to, že prostě to budu dělat zadarmo. A kdyby to bylo alespoň nějak jednoduché, ale to je samá exekučka, samý nedoplatek apod.

• 24. 2. 2017 12:33

zdv (neregistrovaný)

Nedá mi to nereagovat, protože se mi to zdá hrozné, dělat to zadarmo, resp. když už to dopředu víte. Zkuste zde ještě dát dotaz na právníka nebo někde jinde. Copak opravdu jsme povinni dělat něco zadarmo? Vždyť v jiných profesích to není! Nejsme jenom zbytečně svědomití? Manželova firma šla do insolvence a protože neplatila, mzdová firma jim už prostě poslední mzdy neudělala a hotovo. Dělal je pak ředitel s mou pomocí (já zdarma:-).
      Také jsem dělala likvidátorku jedné firmy a myslím si, že je povinnost likvidátora toto zajistit (tj. ať vám zaplatí likvidátor nebo ať si udělá přiznání sám).

• 24. 2. 2017 13:20

janca00 (neregistrovaný)

Já vím, máte pravdu, ale víte jak to je - je mi těch lidí také líto - prostě se stalo, že se dostali do problémů (samozřejmě i vlastní vinou, ale kdo je bez chyby nechť hodí kamenem) a už se to veze. Pan likvidátor je úplně mimo mísu - jsem ráda, že vůbec něco z toho dokáže zařídit. Je to fakt otázka na právníka... Prostě podle mě je to tak, že bych to dělat neměla - smlouva se mi už ukončila. Jenže nechat je v tom, aby měli ještě větší problémy??? Zkusím jen pro jistotu něco zjistit a pokud ano, tak dám vědět. Pravda je taková, že musím také platit za vše a naše práce je přeci docela dost náročná!!!! Zdá se mi, že mám už hlavu jako škopek a to pořád nevím toho tolik!!!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).