Re: Úroky a DPFO 2014 a 2015
Pokud jste přiznání nepodávala (nechala jste si udělat roční účtování u zaměstnavatele), tak si vyžádáte potvrzení o zdanitelných příjmech, kde bude dole uvedeno, jestli bylo roč. zúčtování provedeno a s jakým výsledkem.
Do přiznání uvedete příjmy, pojistné z toho potvrzení, uvedete úroky dle potvrzení banky, do zaplacené daně ze záv. činnsoti opíšete zaplacenou daň a přičtete k ní vratku z ročního zúčtování. A vyjde Vám, kolik Vám vrátí.
Přiznání bude řádné.
Doporučuju vyplnit na dańovém portále, navede Vás to, jsou tam vysvětlivky ke kolonkám a kontroluje to chyby. (počítá samo)
Každý rok bude zvlášť.
https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/uvod/vstup_expert.faces
Re: Úroky a DPFO 2014 a 2015
Děkuji, takže do výpočtové tabulky k par. 6 uvedu do sloupce sražená záloha na daň v úhrnné výši částku z potvrzení ř. 12 záloha na daň z příjmů celkem a odečtu přeplatek vrácený z ročního zúčtování daně. Do nezdanitelných částí vypíšu i další, které jsem tehdy uplatnila + nově ty úroky, mám dva úvěry (u jednoho jsou úroky za pět měsíců a u druhého za 12), dám počet měsíců 12 a součet úroků z obou úvěrů, je to tak?
Opravdu mockrát děkuji, strašně jste mi pomohly.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
24. 2. 2017 10:52
Dobrý den,
pěkně prosím o radu. Zjistila jsem, že jsem v 2014 a 2015 neuplatnila úroky z hypotéky. Lze to vyřešit nějak zpětně prosím? Jak vyplnit přiznání?
Děkuji.