Povinnost vydat zápočtový list

• (neregistrovaný)

24. 2. 2017 15:18

Dobrý den,
    chtěl bych si vyzvednout zápočtový list poslední den PP, mám dohodu o ukončení. Je povinnost vydat "zápočták" ten den? nebo může i později a dle jakého předpisu či zákona mám argumentovat, máme totiž mzdovku, která dochází jen sem tam a já druhý den po ukončení už jedu docela pryč. Tak ji chci napsat, ale ona mi jej vydat hned nehodlá, spíše myslím z důvodu lenosti.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 2. 2017 15:28

xJ (neregistrovaný)

Re: Povinnost vydat zápočtový list
      Zákoník práce § 313
      odst.1) Při skončení pracovního poměru, dohody o provedení práce nebo dohody o pracovní činnosti je zaměstnavatel povinen vydat zaměstnanci potvrzení o zaměstnání

Tak že v den skončení PP je povinnost vydat potvrzení o zaměstnání a zaměstnavateli v tom nic nebrání.
      Někdy se zaměstnavatel vymlouvá, že nemá např. zpracované výplaty za měsíc skončení, ale údaje, které se vyplňují do potvrzení zaměstnavatel v den skončení PP zná. Neuvádí se tam nic, co není poslední den známo a vůbec ne mzdové údaje.

• 24. 2. 2017 18:08

JiřinaH. (neregistrovaný)

Souhlasím, ale kdo má exekuci nemůže mÚ vědět, kolik bude srážet ,když neví kolik bude mít k výplatě, Podklady dostává nikoli prvního,ale kolkrát až později.

• 24. 2. 2017 18:31

VH

Pokud ZL neobdrží v den skončení PP (nebo ho zaměstnavatel následující pracovní den nepošle poštou), může na zaměstnavateli (bývalém zaměstnavateli) požadovat náhradu majetkové újmy, která tazateli vznikla tím, že ho jiný zaměstnavatel kvůli tomu nezaměstnal.

• 24. 2. 2017 19:36

xJ (neregistrovaný)

něco k tomuto:

http://www.mzdovapraxe.cz/archiv/dokument/doc-d43768v54972-potvrzeni-o-zamestnani-dokument-ktery-neni-radno-opomijet/

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).