Re: Povinnost vydat zápočtový list
Zákoník práce § 313
odst.1) Při skončení pracovního poměru, dohody o provedení práce nebo dohody o pracovní činnosti je zaměstnavatel povinen vydat zaměstnanci potvrzení o zaměstnání
Tak že v den skončení PP je povinnost vydat potvrzení o zaměstnání a zaměstnavateli v tom nic nebrání.
Někdy se zaměstnavatel vymlouvá, že nemá např. zpracované výplaty za měsíc skončení, ale údaje, které se vyplňují do potvrzení zaměstnavatel v den skončení PP zná. Neuvádí se tam nic, co není poslední den známo a vůbec ne mzdové údaje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
24. 2. 2017 15:18
Dobrý den,
chtěl bych si vyzvednout zápočtový list poslední den PP, mám dohodu o ukončení. Je povinnost vydat "zápočták" ten den? nebo může i později a dle jakého předpisu či zákona mám argumentovat, máme totiž mzdovku, která dochází jen sem tam a já druhý den po ukončení už jedu docela pryč. Tak ji chci napsat, ale ona mi jej vydat hned nehodlá, spíše myslím z důvodu lenosti.