Re: Povinnost vydat zápočtový list
Zákoník práce § 313
odst.1) Při skončení pracovního poměru, dohody o provedení práce nebo dohody o pracovní činnosti je zaměstnavatel povinen vydat zaměstnanci potvrzení o zaměstnání
Tak že v den skončení PP je povinnost vydat potvrzení o zaměstnání a zaměstnavateli v tom nic nebrání.
Někdy se zaměstnavatel vymlouvá, že nemá např. zpracované výplaty za měsíc skončení, ale údaje, které se vyplňují do potvrzení zaměstnavatel v den skončení PP zná. Neuvádí se tam nic, co není poslední den známo a vůbec ne mzdové údaje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
24. 2. 2017 15:18
Dobrý den,
chtěl bych si vyzvednout zápočtový list poslední den PP, mám dohodu o ukončení. Je povinnost vydat "zápočták" ten den? nebo může i později a dle jakého předpisu či zákona mám argumentovat, máme totiž mzdovku, která dochází jen sem tam a já druhý den po ukončení už jedu docela pryč. Tak ji chci napsat, ale ona mi jej vydat hned nehodlá, spíše myslím z důvodu lenosti.