Re: OT: Alternativní fakta o ZET
Pane Pavle, děkuji za odkaz - jako Alenka v říši divů si připadám já osobně čím dál víc... Vždycky si říkám, že už si nic dalšího nepustím, že se nebudu víc rozčilovat - bohužel mi to většinou nedá... E-shopy máme naštěstí jen pro vlastní výrobu, tak do té doby si snad ujasní, co vlastně chtějí... Vždyť jsou ještě celé dva dny :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 2. 2017 18:38
Alenka na adrese:
https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/zavedeme-nulovou-toleranci-varuje-pred-startem-druhe-vlny-eet-babisova-namestkyne-28304
jednak vyhrožuje, jak okamžitě vyrukují berušky na kontrolu a jednak uvádí alternativní fakta o ZET.
Podle jejího názoru lze § 18 ZET, který uvádí že poplatník je povinen nejpozději při uskutečnění evidované tržby zaslat zprávu, interpretovat v rámci zákona tak, že poplatník zprávu pošle v okamžiku, kdy se o platbě dozví nejpozději ke dni, kdy bude zboží distribuovat. Já to v zákoně nečtu.
Myslím, že v Alence roste nadějný politik, který také říká slova jimž ani on sám nemůže věřit. Hlavně, že něčím nakrmí zkorumpovanou pakáž a voliče.
Jinak praktický poznatek z dneška. V Albertu se již pokouší pro AB šmírovat, ale podle paní v pokladně přicházejí potvrzení od AB za dlouhou dobu. Sám jsem si pár vteřin počkal a pak jsem odešel bez účtenky. A to ještě všichni v druhé vlně nejsou zapojeni.
Hezký den!