Úhrada zálohové fa internim dokladem

• (neregistrovaný)

27. 2. 2017 16:42

Dobrý den, prosím o radu. Potřebuji uhradit zálohovou fa interním dokladem. Přebrala jsem ucetnictci Svj. Platba byla poslána z účtu původního spravce. Popravdě nevím na jaký účet zaúčtovat, když ma kolegyně ji zahrnula do účetnictví za rok 2015 a já zalohu nemohu navázat na vyúčtování fa v roce 2016. A dělá mi to paseku. Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 2. 2017 10:28

Alex.. (neregistrovaný)

Re: Úhrada zálohové fa internim dokladem
      Asi moc nerozumím, o zálohové faktuře se neúčtuje, až o platbě zálohy. Bývalá kolegyně zaúčtovala zálohu, ale neuhradila zálohovou fakturu?
      A nestačilo by tuto fakturu uhradit jen do seznamu úhradu (likivdace bez vazby)? Ale asi nerozumím přesně dotazu.

• 28. 2. 2017 10:59

MisF (neregistrovaný)

Ano o zálohové fa se neúčtuje, ale:

Kolegyně zadala zálohovou fakturu, tato zfa ale SVJ nezaplatila, jelikož než mělo SVJ své účetnictví a v přelomu jeho vzniku objekt spravovala jiná firma, která prodávala i byty a vedla své účetnictví. Ta si tuto zálohu zaevidovala do svého účetnictví a také jí zaplatila, ačkoliv dle mého neměla. Poté vlastníkům provedla vyúčtování, kde toto zohlednila a vypořádala se s nově vzniklým SVJ.
      V konečném vyúčtování pro SVJ od dodavatele v roce 2016, jsou ale logicky zohledněny všechny zálohy. Ale mě tam ta jedna chybí, jelikož nebyla placena z účtu SVJ a já jí nemohu provést odpočtem. Proto si myslím, že by měla být uhrazena ID, ale nejsem si jistá a hlavně nevím ani jak správně zaúčtovat.

• 28. 2. 2017 11:09

Alex.. (neregistrovaný)

Takže chyba je už v zaúčtování vyúčtování od jiné firmy, kde měla tato záloha "vyskočit". Jestli jste tam dali do nákladů, tak tady náklady ponížíte tím interním dokladem.

• 28. 2. 2017 11:26

MisF (neregistrovaný)

Děkuji M

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).