Re: Opravné položky
Omlouvám se už jsem na to přišla, ta změna z 36 na 30 je dle zákonného opatření Senátu č. 344/2013 z roku 2014.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
28. 2. 2017 7:31
Dobrý den, prosím o radu mám pohledávky vzniklé v roce 2014, když budeme tvořit opravnou položku musíme postupovat podle zákona platného v roce 2014 tedy odepsat 30-36 50% a vzhledem k tomu že nad 36 by již byly pohledávky promlčené, protože od roku 2014 platí 3roky promlčecí lhůta a uznání závazku nemáme tak musím před promlčením zrušit opravnou položku a 50% daňově a 50% nedaňově. Je to tak ???? Nebo mohu postupovat podle zákona z roku 2016 když vytvářím opravnou položku v roce 2016??? Myslím, že ta první varianta je správně ale nejsem si jistá. A ještě můžu mít dotaz, dle zákona se již od roku 2014 nemusíme soudit o pohledávku abychom mohly vytvořit 100% opravnou položku a daňově odepsat pochopila jsem to správně? Moooc všem děkuji, snažím se si to v hlavě nějak vše urovnat.