Re: upl.děti
Dobrý den, pokud vás zaměstnanec neinformoval, je to jeho zavinění, proč říkáte, že vám to uniklo ... ? Myslím, že do Potvrzení o zdanitelných příjmech by měly přijít správné odečty, tzn. opravit a v únoru mu srazíte, ale v PZP budou správné odečty. Vyčkejte ale na názory zkušenějších.
Re: upl.děti
pokud je dítě zletilé, pak to opravdu uniklo, FÚ nebude zajímat, že to nenahlásil zaměstnanec, bude je zajímat jen to, že nemáte doloženo potvrzení o studiu. Pokud si bude podávat sám daňové přiznání, pak v něm uplatní daňové zvýhodnění jenom za dobu studia, protože FÚ bude chtít doložit také potvrzení o studiu a bude muset uplatněné bonusy doplatit. Ve vašem případě bych asi udělala to, že bych si od něho nechala ofotit jeho daňové přiznání, abyste mělo doloženo, že daňové zvýhodnění za rok 2016 bude opraveno v něm. Ale je to také jen můj názor bez záruky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 2. 2017 7:49
dobrý den,
u jednoho zaměstnance mi uniklo upl. dítěte - nevyžádala jsem si potvr.o studiu a on ukončil studium předčasně, zaměstnanec mě neinformoval...
10 měsící jsme upl. dítě a neměla.On si podává daň. přiznání, tzn. že mu tam poskytnutá neoprávněná sleva bude zohledněna?
Děkuji