Re: Přiznání FO x ÚP
Nejdřív si zajistěte relevantní podklady od klienta. Přehled o době pojištění z OSSZ, Přehled o dobách ze zdravotní pojišťovny.
Registraci uchazeče na Úřadu práce nevidím nikde jako možný důvod pro "vedlejší" činnost. Buď podnikal a obelhal ÚP, nebo nepodnikal a pak to není "vedlejší" činnost OSVC
Re: Přiznání FO x ÚP
To já podklady mám, mám potvrzení z ÚP, mám i sociálku a ZP (kde předepisují pouze 2 měsíce, pak mají povinnost platit zálohy 0). Proto je mi to celé divné, že ani ne 3 měsíce. Tak nevím, jak vyplnit ty přehledy. Jinak OSVČ už nepodnikala, ale ŽL má stále aktivní... Na OSSZ a ZP nahlásil přerušení, ale ŽL nepřerušil...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
28. 2. 2017 14:53
Dobrý den, prosím o radu. Klient mi přinesl papíry na vypracování přiznání, ale trochu mi tam hapruje ÚP. ŽL byl aktivní celý rok 2016 (nebyl přerušen ani ukončen). Přesto tam je nástup na ÚP s vykázanou dobou od 10.03.2016-10.05.2016 na ÚP. Je to vůbec možné být na ÚP, když je aktivní ŹL? Poté ihned nastoupil do práce od 11.05.16. A já teď tápu, jak vyplnit přehledy pro OSSZ a ZP, jak tam vykážu období na ÚP - hlavní činnost nebo vedlejší, případně s jakým kódem? Děkuji