Re: Přiznání FO x ÚP
Nejdřív si zajistěte relevantní podklady od klienta. Přehled o době pojištění z OSSZ, Přehled o dobách ze zdravotní pojišťovny.
Registraci uchazeče na Úřadu práce nevidím nikde jako možný důvod pro "vedlejší" činnost. Buď podnikal a obelhal ÚP, nebo nepodnikal a pak to není "vedlejší" činnost OSVC
Re: Přiznání FO x ÚP
To já podklady mám, mám potvrzení z ÚP, mám i sociálku a ZP (kde předepisují pouze 2 měsíce, pak mají povinnost platit zálohy 0). Proto je mi to celé divné, že ani ne 3 měsíce. Tak nevím, jak vyplnit ty přehledy. Jinak OSVČ už nepodnikala, ale ŽL má stále aktivní... Na OSSZ a ZP nahlásil přerušení, ale ŽL nepřerušil...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 2. 2017 14:53
Dobrý den, prosím o radu. Klient mi přinesl papíry na vypracování přiznání, ale trochu mi tam hapruje ÚP. ŽL byl aktivní celý rok 2016 (nebyl přerušen ani ukončen). Přesto tam je nástup na ÚP s vykázanou dobou od 10.03.2016-10.05.2016 na ÚP. Je to vůbec možné být na ÚP, když je aktivní ŹL? Poté ihned nastoupil do práce od 11.05.16. A já teď tápu, jak vyplnit přehledy pro OSSZ a ZP, jak tam vykážu období na ÚP - hlavní činnost nebo vedlejší, případně s jakým kódem? Děkuji