Re: Periodické lékařské prohlídky - tisk
Kontroly IBP, Hygiena požadují pouze co je předloha ze zákona,stačí stáhnout uložit a potom jenom jednoduché vyplnění. Je to pro všechny druhy prohlídek.Píši z vlastní zkušenosti a z kontrol,které jsme měli - jedná se o LÉKAŘSKÝ POSUDEK O PRACOVNĚLÉKAŘSKÉ PROHLÍDCE dle vyhlášky MZ č. 98/2012 Sb. o zdravotnické dokumentaci - je to jedna strana a najdete ji bez problémů na internetu.U všech kontrol byl v pořádku.
Jenže vy pro lékaře nevyplňujete žádný POSUDEK, vy musíte napsat ŽÁDOST o provedení prohlídky. Posudek musí vystavit lékař a je jeho věc, na jakém formuláři.
Ano,měla by být žádost,ale vzhledem k tomu,že tento vzor je přizpůsobený i jako žádost, tak já vypíšu body 1-6 (např. 4 je i razítko zaměstnavatele) na formuláři a ona to vypíše dále z její profese.Kontrol jsme tu měli hodně a opravdu to takto vyhovovalo.
Musím nesouhlasit, tento vzor opravdu vyhovuje, my ho máme přímo od lékaře,když jsme uzavírali smlouvu s lékařem.To že se může zaměstnanec odvolat,tak samozřejmě může je tam poučení a zaměstnanec musí osobně posudek i převzít a osobně před lékařem podepsat.Uvádíme tam taky druh práce a hlavně všechny výkony prací co s druhem práce zaměstnanec dělá,jedná se o provoz takže těch úkonů udělá více,ale všechny jsou napsané v posudku.
-----
Mě se tento tiskopis taky líbí :o)) Máme zaměstnance v kategorii 1 tak jak jsem pochopila do bodu 6. nic nevyplňuji. Nahoru dám razítko firmy, zaškrtnu druh prohlídky, potom vyplním údaje zaměstnance v bodu 5. a je to. Všechno i podpisy od lékaře a zaměstnance na jedné stránce. Myslím, že u případné kontroly to projde. Děkuji
Ale to vy až tak neovlivníte, tam jde spíše o to, že pokud lékaři dáte formulář, který nebude plně splňovat požadavky posudku tak nevím jak by to bylo hodnoceno, zda jeho vina nebo vaše. Proto nám školitel vždy říkal, že my máme dát žádost a posudek musí vystavit lékař, potom si za něj a jeho obsah plně zodpovídá lékař. Takže my se tím řídíme, dáváme žádanku a lékař vystaví posudek na svůj tiskopis. Máme 12 lékařů po republice a každý má jiný. A právě teď u jednoho hrozí podání návrhu na přezkoumání, tak jsem zvědava jak to dopadne.
>>>>>lékařem.To že se může zaměstnanec odvolat,tak
>>>>>samozřejmě
>>>>>může je tam poučení a zaměstnanec musí osobně posudek
>>>>>i převzít a osobně před lékařem podepsat.Uvádíme tam
>>>>>taky druh práce a hlavně všechny výkony prací co s
>>>>>druhem práce zaměstnanec dělá,jedná se o provoz takže
>>>>>těch
>>>>>úkonů udělá více,ale všechny jsou napsané v posudku.
>>>>-----
>>>>Mě se tento tiskopis taky líbí :o)) Máme zaměstnance
>>>>v
>>>>kategorii 1 tak jak jsem pochopila do bodu 6. nic
>>>>nevyplňuji. Nahoru dám razítko firmy, zaškrtnu druh
>>>>prohlídky, potom vyplním údaje zaměstnance v bodu 5.
>>>>a
>>>>je
>>>>to. Všechno i podpisy od lékaře a zaměstnance na
>>>>jedné
>>>>stránce. Myslím, že u případné kontroly to projde.
>>>>Děkuji
>>>
>>>U kontroly ano, ta kontroluje pouze název posudek a
>>>zda je způsobilý nebo ne. Otázka je, zda by obstál
>>>při
>>>případném soudním sporu.
>>prosím jak tedy postupovat , máte nějaké vzory, tak
>>aby to bylo i pro soud správně,děkuji opravdu bych
>>to,
>>když tak chtěla mít správně
>
>Ale to vy až tak neovlivníte, tam jde spíše o to, že
>pokud lékaři dáte formulář, který nebude plně splňovat
>požadavky posudku tak nevím jak by to bylo hodnoceno,
>zda jeho vina nebo vaše. Proto nám školitel vždy
>říkal, že my máme dát žádost a posudek musí vystavit lékař,
>potom si za něj a jeho obsah plně zodpovídá lékař.
>Takže my se tím řídíme, dáváme žádanku a lékař vystaví
>posudek na svůj tiskopis. Máme 12 lékařů po republice a
>každý má jiný. A právě teď u jednoho hrozí podání
Tak to máte pravdu a je to i pro mě velké poučení,budu raději dávat jenom žádosti a posudky nechám na lékaři. Jenom prosím máte nějaký odkaz na tu žádavku.Děkuji.
>návrhu na přezkoumání, tak jsem zvědava jak to dopadne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 2. 2017 15:22
Prosím, nemáte někdo jednoduchý tiskopis pro zaměstnance pro periodickou lékařskou prohlídku? Zaměstnance máme v kategorii 1
Děkuji moc, pročítám stránky křížem krážem a narážím stále na složité formuláře, nejčastěji 2 stránkové.