Re: Výdajový paušál 2017
>>>Dobrý den
>>>mám otázku ohledně výdajového paušálu pro rok 2017.
>>>Vím, že se bude snižovat hranice příjmů na polovinu
>>>(1
>>>mil. Kč) a budou si moci odečíst manželku a děti. Ale
>>>našla jsem na jedné stránce, že si pro rok 2017 budou
>>>moci živnostníci vybrat jestli zůstanou u stávající
>>>verze (2 mil. Kč příjmy a nebudou moci odečítat
>>>manželku
>>>a děti) nebo si zvolí možnost odečítání manželky i
>>>dětí. Nevíte je to pravda?
>>>Děkuji
>>
>>Ano, zatím to tak vypadá, že bude možnost volby, ale
>>kdoví, co se do konce roku semele
>A nevíte někdo, zda je to pouze pro rok 2017, nebo i
>další roky, když nechci uplatňovat manželku a děti?
>děkuji
Renato,
v tom legislativním chaosu se může stát cokoliv.
Protože AB nestíhá projednávat zákony ve žvanírně, tak novela pro rok 2017 (!!!) bude v senátu až 8.3.2017.
Volba varianty by měla být pouze pro rok 2017, pak mají platit nižší limity, což prakticky znamená, že se u některých poplatníků zvýší daně, i když vrchnost tvrdí, jak daně snižuje a snižovat chce i nadále.
Hezký den!
Re: Výdajový paušál 2017
Ano, to máte pravdu, jen toho papírování co přibylo a když včas nepodáš, tak jen samé vyhrožování......já se vůbec nedivím, že malý živnostník-důchodce a nejen ten, živnost raději zruší, protože ta zátěž je už opravdu vysoká a ta EET to dovršila a co bude dál ??!!!
Taky přeji všem hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 3. 2017 8:32
Dobrý den
mám otázku ohledně výdajového paušálu pro rok 2017. Vím, že se bude snižovat hranice příjmů na polovinu (1 mil. Kč) a budou si moci odečíst manželku a děti. Ale našla jsem na jedné stránce, že si pro rok 2017 budou moci živnostníci vybrat jestli zůstanou u stávající verze (2 mil. Kč příjmy a nebudou moci odečítat manželku a děti) nebo si zvolí možnost odečítání manželky i dětí. Nevíte je to pravda?
Děkuji