Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
1. 3. 2017 10:09
Dobrý den, moc prosím ráda bych slyšela Váš názor. Ve firmě se účtuje už dlouho takto. Mám cestovní příkaz a k tomu jsou přiložené doklady například za naftu či drobný materiál použitý na zakázce a je to placené firemní kartou. Na firemní karty dle čísla karty mám vytvořené analytické účty na 335.
My cestovní příkazy vyplácíme v hotovosti z pokladny, takže se to celé udělá tak, že se vytvoří příjmový pokladní doklad na vrácení celé zálohy vybrané kartou ta se zaúčtuje na 211/335 (z banky účtujeme 335/221) a následně se vydají pokladní výdejky dle dokladů (5.../211).
Myslíte že to takto může být? Nebo byste raději z pokladny udělaly pouze skutečný příjem či výdejku za CP a doklady vyúčtovaly přes ID. Ale co když mají kolikrát u CP jak placené v hotovosti tak kartou. Pak by mě v tom přišel hrozný zmatek něco z pokladny něco přes ID ale vše k jednomu CP.
Moc všem děkuji za Vaše názory.