Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 3. 2017 10:09
Dobrý den, moc prosím ráda bych slyšela Váš názor. Ve firmě se účtuje už dlouho takto. Mám cestovní příkaz a k tomu jsou přiložené doklady například za naftu či drobný materiál použitý na zakázce a je to placené firemní kartou. Na firemní karty dle čísla karty mám vytvořené analytické účty na 335.
My cestovní příkazy vyplácíme v hotovosti z pokladny, takže se to celé udělá tak, že se vytvoří příjmový pokladní doklad na vrácení celé zálohy vybrané kartou ta se zaúčtuje na 211/335 (z banky účtujeme 335/221) a následně se vydají pokladní výdejky dle dokladů (5.../211).
Myslíte že to takto může být? Nebo byste raději z pokladny udělaly pouze skutečný příjem či výdejku za CP a doklady vyúčtovaly přes ID. Ale co když mají kolikrát u CP jak placené v hotovosti tak kartou. Pak by mě v tom přišel hrozný zmatek něco z pokladny něco přes ID ale vše k jednomu CP.
Moc všem děkuji za Vaše názory.