Re: Exekuce - nejsem si jistá pořadím
Takže mám věřit druhému exekutorovi, že NĚKOMU doručil už v srpnu? (nemůže si do toho dopisu napsat "co chce"?)
Nebo jim mám volat? (jestli se se mnou jako externí účetní bude někdo bavit) Můžou mi to říct, komu doručili v srpnu?
Je to vůbec platné doručení, jestli doručili předchozímu zaměstnavateli v době, kdy už tam zaměstnanec nepracoval?
to jsou otázky, které mě napadají s této souvislosti
nevím, co si s tím mám počít (s exekucemi mám pramálo zkušeností)
pořadí exekuce - přidá se ještě někdo?
Datum doručení prvnímu plátci píšou rovnou v exekučním příkazu. Mě jde o to, jestli mě "exekutor" netahá za fusekli. Protože pokud doručil - musel by doručit nám. Bojím se, že mi zavolání nepomůže.
Cituji z usnesení:
Dne 9.8.2016 byl vydán exekuční příkaz, kterým byla nařízena exekuce.
Povinný změnil po vydání exekučního příkazu plátce mzdy a novým plátcem ... jsme my.
Exekuční příkaz byl doručen původnímu plátci mzdy dne 9.8.2016, podle toho se určuje pořadí.
Připomínám, že zaměstnanec u nás pracuje od 5/2016.
Pomůže mi informace, že došlo původnímu plátci, ale on již dávno nebyl zaměstnavatelem?
Re: pořadí exekuce - ?????
Dobrý den,
já bych respektovala pořadí dle doručení prvnímu plátci mzdy označené exekutorem v souladu s obč. soudním řádem. Vy nemáte coby mzdová účetní oprávnění přezkoumávat rozhodnutí exekutora, za ně zodpovídá on. Jen na okraj uvádím, že jsem se v praxi setkala i s tím, že za prvního plátce je označen i např. plátce důchodu, čili může to být plátce, o němž nemusíte vědět.
logika kontra byro-co Komora?
Zdravím, ač se to zdá být zjevná chyba, chca necha se musím spíš přiklonit k paní Peterkové. Všechny informace čerpáme z doručených rozhodnutí, exekutoři je chrlí a dělají v nich chyby. Teď mi přišly dva dopisy k jednomu čj. EX a v každém je jiné datum prvního doručení. Naštěstí je to - PRÁVĚ PODLE DATUMU - 10 NEBO 14.EXEKUCE v pořadí, takže to budu řešit po splacení č. 9.
Buď otrocky respektovat datumy, anebo na to jít ALE OPRAVDU ÚŘEDNÉ - požádat písemně exekutora o opravu zjevné chyby v rozhodnutí, druhému to dát na vědomí a než se dohodnou, srážet, ale neposílat nikomu nic. A když se nedohodnou, oznámit to Komoře.
Re: výsledek
Moc děkuji všem diskutujícím za jejich postřehy, názory a zkušenosti.
Dneska jsem tam volala, vysvětlila svůj problém. Paní zjistila, že v srpnu poslali usnesení dřívějšímu zaměstnavateli, protože ten toho zaměstnance neodhlásil ze ZP a tam oni "čerpají informace". Komunikace s původním zaměstnavatelem asi dost vázla (jemu posílali víckrát, zaměstnanec to v zápočťáku nemá).
Tak jsem se jí ptala, co mám brát jako datum doručení a paní povídala, že datum doručení k nám (tedy únor 2017). Ještě znovu jsem se zeptala, jestli takto na základě telefonického rozhovoru mám takto postupovat, i když je v usnesení jiné datum. Odpověděla, že ano, že si udělá poznámku do spisu.
Takže je řadím do fronty a chovám se k tomu jako k doručenému v 2/2017. K usnesení jsem si i já udělala poznámku, s kým jsem kdy mluvila a na čem jsme se dohodli.
Re: výsledek
Tak mám pokračování - viz výše.
Znovu přišel exe příkaz, že nesrážíme, doručeno prvnímu plátci v 8/2016 (ne nám, ale dřívějšímu zam-teli, i když už zam-nec byl u nás).
Tak jsem písemně odpověděla, že v 8/2016 byl již u nás, že nám nic doručeno nebylo (tak jak jsem se domluvila telefonicky).
Na tento můj dopis dneska přišel další papír, že doručeno původnímu plátci mzdy bylo 8/2016 a máme podle toho určit pořadí.
Melou si svoji, chybu nepřiznají.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 3. 2017 11:25
Zaměstnanec nastoupil v 5/2016, v zápočťáku žádné exekuce. Jeho čistá mzda nepřevyšuje nezabavitelnou částku (zkrácený úvazek).
11/2016 přišla exekuce nepředností. Nerážíme, není z čeho.
Včera přisla další nepřednostní s textem: 8/2016 vydán exekuční příkaz, povinný změnil po vydání příkazu plátce mzdy, doručení původnímu plátci mzdy 8/2016.
Jak mohla být druhá exekuce doručena plátci mzdy v 8/2016, když v tu dobu už pracoval u nás?
Vzhledem k tomu, že zaměstnanci se v únoru zvýšil úvazek, zřejmě již bude z čeho srážet, tak se tím musím nějak poprat.
Já bych měla srážet na první doručenou jednu třetinu. Ale nevím, na kterou.
V tom prvním příkazu je povinný identifikován jménem, adresou a IČem. V živnost. rejstříku má nepozastavenou živnost. (nevím, jestli to má na něco vliv)
Předem děkuji za pomoc.