Re: neuplatněný odpočet na díte - prosím
Na to nedbejte, když byla schopna uzavřít pracovněprávní vztah, je příčetná a umí čít, takže si měla přečíst, co v prohlášení poplatníka podpisuje
Re: neuplatněný odpočet na díte - prosím
tak to buďte klidná, Vy nejste detektiv, abyste zkoumala její rodinnou situaci, zda má nebo nemá děti. Číst, předpokládám umí, daň. prohl. tohoto typu je všeobecně známé a to, že se mohou děti uplatňovat jako daň. zvýhodnění/bonus je všeobecně známé. A navíc, každý člověk si na netu může vygooglovat cokoliv, tedy i slevy, na které má nárok.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 3. 2017 9:05
prosím o radu, zaměstnankyně podepsala loni "růžové" prohlášení, kde
uvedla jen odpočet na sebe, dítě nevypsala, nyní mě nařkla, že jsem jí neuplatňovala měsíční odpočet, pokud přeci sama nevyplnila, tak jsem nemohla uplatňovat, ne?
zároveň jde o kombinaci, kdy v únoru u nás skončila, růžový mi podepsala pouze od začátku roku 2017 na odpočet na sebe / tedy na leden, únor/ opět dítě neuvedla, skončila před datem 15.2. a do dnes se nestavila doplnit si prohlášení, že by chtěla provést roční zúčtování
poradí mi někdo s řešením? nebylo by lepší paní vystavit potvrzení o příjmu a aby si DP podala sama s uplatněním odpočtu na dítě zpětně?
děkuji