Re: Paušalní výdaje, zahrnout všechno?
No, domnívám se, že to chápete špatně, vy si musíte sečíst příjmy,
které jste v roce 2016 obdržel a z těchto příjmů 60% jsou výdaje....
žádné další výdaje do přiznání v rámci §7( příjmy z podnikání) zahrnout nemůžete.
Dále jsou v přiznání možné odečíst odčitatelné položky a slevy na dani, např. úroky z hypotéky, životní pojištění a jiné. Ty se ale vyplňují zvlášť do řádků....nesčítají se s podnikáním
Pro uplatnění těchto položek ale musíte splňovat podmínky dané zákonem o dani z příjmů....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
2. 3. 2017 11:56
Nemám auto, zaměstnance ani brigádníky. Jsem OSVČ, který každý rok uplatňuje paušální výdaje (60%). Bohužel účetní mně umřel a rád bych si účetnictví udělal sám.
Mám online bankovnictví, které mně dokáže za předchozí rok udělat součet všech příjmů i výdajů.
Mohu takto tyto příjmy a výdaje zahrnout do přehledu za rok 2016 pro paušální výdaje a nebo do toho se nesmí něco zahrnout, například úroky z hypoteční banky či zaplacené pojistné na soukromé životní pojištění.
Budu moc rád za každou informaci.