Re: Zařazení majetku s dotací od SZIF
A byla byste tak laskavá a ještě sdělila, jak zní přesný název dokumentu, na jehož základě můžu o dotaci účtovat - mám tu nějaké podklady se SZIFU a zde stojí mj: "Pohledávka příjemce dotace vůči poskytovateli dotace vznikne okamžikem schválení úplné a řádné Žádosti o platbu poskytovatelem dotace, tj. po obdržení dokumentu "Oznámení o výši dotace".
Takže musím obdržet tady ten posledně citovaný dokument?
Díky ještě jednou.
Re: Zařazení majetku s dotací od SZIF
A ještě jsem zapomněla zmínit, že jsme měli kontrolu se SZIFu jak dokladovou (kontrola úhrady faktur...) tak fyzickou - ale ta nemohla být provedena neboť uvedená cesta byla a stále ještě je pod sněhem (jsme v podhorské oblasti) a tudíž tedy to Oznámení může přijít aasi až po opětovné kontrole, až bude cesta viditelná a sjízdná. Ale oni - se SZIfu už po mně chtěli číslo HM -tak proto mně není úplně jasný okamžik zařazení...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 3. 2017 14:22
Dobrý den,
prosím o radu s následující situací - požádali jsme SZIF o dotaci na investiční majetek - konkrétně lesní cestu - v roce 2016. Žádost nám schválili a k 29.12.2016 přišlo Oznámení o zaregistrování žádosti o platbu - k tomuto datu jsem zaúčtovala nárok na dotaci - to je můj první dotaz, jestli je ten nárok k tomuto datu zaúčtován správně.?
A s čím si nejsem vůbec jistá, zda mám postupovat tak, že v roce 2016 zařadím cestu do majetku - podle kolegů je již hotová a způsobilá k užívání - tedy zařadím podle pořizovací ceny ještě v roce 2016 a vypočtou se odpisy z této ceny. A další krok bude, že až přijde dotace na účet, tak teprve poté budu účtovat o snížení pořizovací ceny a tím se následně upraví i výše odpisů. Ptám se proto, že nadřízený vyslovil názor, že bych měla zařadit do majetku v ceně ponížené o dotaci ještě v roce 2016. Zatím jsem to nedělala, a tápu v tom.
Děkuji všem moc za rady.