Re: Zařazení majetku s dotací od SZIF
A byla byste tak laskavá a ještě sdělila, jak zní přesný název dokumentu, na jehož základě můžu o dotaci účtovat - mám tu nějaké podklady se SZIFU a zde stojí mj: "Pohledávka příjemce dotace vůči poskytovateli dotace vznikne okamžikem schválení úplné a řádné Žádosti o platbu poskytovatelem dotace, tj. po obdržení dokumentu "Oznámení o výši dotace".
Takže musím obdržet tady ten posledně citovaný dokument?
Díky ještě jednou.
Re: Zařazení majetku s dotací od SZIF
A ještě jsem zapomněla zmínit, že jsme měli kontrolu se SZIFu jak dokladovou (kontrola úhrady faktur...) tak fyzickou - ale ta nemohla být provedena neboť uvedená cesta byla a stále ještě je pod sněhem (jsme v podhorské oblasti) a tudíž tedy to Oznámení může přijít aasi až po opětovné kontrole, až bude cesta viditelná a sjízdná. Ale oni - se SZIfu už po mně chtěli číslo HM -tak proto mně není úplně jasný okamžik zařazení...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
2. 3. 2017 14:22
Dobrý den,
prosím o radu s následující situací - požádali jsme SZIF o dotaci na investiční majetek - konkrétně lesní cestu - v roce 2016. Žádost nám schválili a k 29.12.2016 přišlo Oznámení o zaregistrování žádosti o platbu - k tomuto datu jsem zaúčtovala nárok na dotaci - to je můj první dotaz, jestli je ten nárok k tomuto datu zaúčtován správně.?
A s čím si nejsem vůbec jistá, zda mám postupovat tak, že v roce 2016 zařadím cestu do majetku - podle kolegů je již hotová a způsobilá k užívání - tedy zařadím podle pořizovací ceny ještě v roce 2016 a vypočtou se odpisy z této ceny. A další krok bude, že až přijde dotace na účet, tak teprve poté budu účtovat o snížení pořizovací ceny a tím se následně upraví i výše odpisů. Ptám se proto, že nadřízený vyslovil názor, že bych měla zařadit do majetku v ceně ponížené o dotaci ještě v roce 2016. Zatím jsem to nedělala, a tápu v tom.
Děkuji všem moc za rady.