Re: Jak dovolená po mateřské?Prosím
Doba čerpání mateřské dovolené se počítá jako doba odpracovaná.
když jste na MD nastoupila 1.8.2016, tak MD skončila 12.2.2017.
Požádala jste zaměstnavatele o čerpání dovolené od 13.2.2017?
Pokud ano, tak budete čerpat 20 dnů dovolené z roku 2016 a za rok 2017 to vychází na 2/12, tedy 3,5 dne a čerpání dovolené by skončilo 16.3.2017 (tento den by byla jenom 05 dne, jestli dobře počítám) a od 17.3.2017 by byl nástup na RD.
Pokud jste ale nepožádala o čerpání, ta od 13.2.2017 už byste měla být na rodičovské dovolené a 20 dnů dovolené z roku 2016 a poměrná část dovolené za rok 2017 v délce 1/12 t.j.1,5 dne by vám zůstal k čerpání až po návratu z rodičovské dovolené.
Re: Jak dovolená po mateřské?Prosím
průměr bude stanoven pravděpodobný, tedy takový, jaký by pravděpodobně byl v případě, že byste pracovala
Re:dovolená po MD?-nástup méně než 6tý
>>>>>>>>>Dobrý den, prosím vás, když jsem v roce 2016
>>>>>>>>>>>>nastoupila 1.8. na mateřskou a 1.9. měla porod a
>>>>>>>bude počítat jen z té HM, takže třeba
>>>>>>>50000/42*8=148,8? Já jen,abych věděla, kolik asi tak
>>>>>>>dostanu:)
>>>>>>
>>>>>>A vy jste o to čerpání požádala , takže dovolenou
>>>>>>čerpáte ?
>>>>>Ano
>>>>
>>>>Píšete, že jste nastoupila 1.8. a kdy byl plánovaný
>>>>porod?
>>>3.9.
>>
>>takže jste nastoupila méně než 6 týdnů před
>>plánovaným
>>porodem? Počítám správně?
>ano, vše bylo v pořádku,takže jsem šla až měsíc před
>porodem.
Pak je ale výpočet dovolené jinak. Nemám čas teď hledat. Snad se ozve ještě někdo jiný.
Re:dovolená po MD?-nástup méně než 6tý
nejlepší bude, když to budete řešit se svojí mzdovou účetní, protože jestli jste šla méně než 6 týdnů před plánovaným porodem, pak je pravděpodobné, že jste požádala špatně o čerpání dovolené, tudíž ten nárok už byste neměla nyní čerpat, ale až po RD. Uvidíte, jak Vám bude zaplacená PPM (do kdy) a pak řešte se svojí mzdovou účetní. Nemám s tímto případem praktické zkušenosti (jen teorie), kdy odchází žena měsíc před plánovaným porodem na PPM.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 3. 2017 16:27
Dobrý den, prosím vás, když jsem v roce 2016 nastoupila 1.8. na mateřskou a 1.9. měla porod a nárok na dovolenou za 2016 je 20dní, tak tedy do února si je hned po mateřeské vyberu a mám tedy nárok na 20dní nebo už se započte hned i nárok nový na rok 2017?