Re: Dopočet do min. mzdy a nemocenská
Mají hodinovou mzdu, tak mzda: 112 x 66 = 7392.
Možná 63,- Kč doplatek ZP do minima, protože ten je za kalendářní dny, ale bez přesných dat nemoci nelze přesně říci. Jen odhaduji.
Děkuji moc! Ano ZP doplácet musí, jelikož při 20 pracovních dnech nedosáhnou na 11 000,- Kč. Ale opravdu mě asi těch 11 000,- zmátlo. Když tedy mají 66,-Kč/hod a nedosáhnout na HM 11 000,- tak se nic neděje a zaplatí si jen to ZP? Chápu to už dobře? Asi jsem to vážně popletla :(
Vyložila jsem si to takto: Minimální mzda je buď 11 000,- měsíčně nebo 66,- na hodinu. Ale vždy to musí být minimálně 11 000,- v hrubém (a při PN, OČR, A...apod úměrně zkráceno). Ale nejspíš jsem si to vyložila špatně. Prosím o jednoznačné vyvrácení. Děkuji moc!
§ 2
Základní sazba minimální mzdy pro stanovenou týdenní pracovní dobu 40 hodin činí 66 Kč za hodinu nebo 11 000 Kč za měsíc.
To, co píšete:
"Ale vždy to musí být minimálně 11 000,- v hrubém (a při PN, OČR, A...apod úměrně zkráceno)."
se týká minimálního vyměřovacího základu pro zdravotní pojištění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
6. 3. 2017 7:27
Hezký den, prosím Vás o rychlou radu. Máme zaměstnance, kteří jsou pomocní dělníci pro úklid města a mají minimální mzdu. Vzhledem k tomu, že v únoru bylo jen 28 dní a k tomu ještě někteří z nich měli PN, potřebovala bych si ověřit postup dopočtu do minimální mzdy.
11 000/160(hod v únoru) x skutečný počet odpracovaných hodin = jejich minimální mzda za měsíc?
Např. pan XY odpracoval 112 hod a 48 hod měl PN, takže jeho minimální mzda za odpracovaný čas musí být 7 700,- Kč?
Děkuji moc za pomoc!