Re: pracovní doba
Nemůžete posuzovat dobu, kterou strávíte v práci s týdenní pracovní dobou.
Meeting se do PD započítává, pokuta je protiprávní. Přestávky na jídlo a oddech se do PD nezapočítávají, jejich délku stanoví zaměstnavatel.
Když od 46,5 odečtu 5x hodinová přestávka, vyjde 41,5, takže ta 1,5 hodiny je přesčas.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 3. 2017 10:37
Dobrý den,
chci se zeptat na pracovní dobu u mě v zaměstnání.
Pracujeme každý všední den od 8:30 do 18:00 - v pátek pak jen do pěti. Tzn., že jsem v práci každý den 9,5 hodiny. Týdně tedy 46,5.
Když jsem se na to ptal v práci, bylo mi řečeno, že první půlhodina ráno je jen meeting, který se prý nepočítá (přitom přijít pozdě na meeting znamená pokutu 200kč!). Dále pak máme za celý den k dipozici 60minut přestávky - která se prý také nepočítá. Pokud se ale nepletu, je přestávka 30minut v osmihodinové směně ze zákona (a včetně) - nebo ne? Pracuji v administrativě.
Jednoduše mě zajímá, jak to, že trávím týdně v práci 46,5 hodiny když ve smlouvě mám 40 hodin.