Re: mám podat přiznání?
Dobrý den,
přiznání musíte podat, pokud se chcete vyhnout nepříjemnostem na FÚ.
Vyplníte přílohu č. 2 základ daně z ostatních příjmu podle § 10. Druh
příjmu je B-prodej nemovitosti a do příjmu a výdajů napíšete za kolik jste ho prodal i koupil i když bude výsledek 0. Ještě napíšete číslo rozhodutí katastrálního úřadu. Rozhodnutí musíte také k přiznání přiložit a je i dobré přiložit kupní smlouvu jak na nákup i prodej nemovitosti. Stačí jen kopie.
K.P.
Re: mám podat přiznání?
Moment, ještě si v §4/1/a ZDP zkontrolujte, jestli není tento příjem osvobozen.
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1992-586#f1457224
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 3. 2017 11:26
Dobrý den, jsem celý rok 2016 zaměstnaný a zároveň jsem jednatelem společnosti, za jednatele nedostávám žádnou odměnu a ani jsem si nevyplácel žádný zisk.
V roce 2015 jsem koupil byt a v roce 2016 jsem ho prodal. Měl bych tak z rozdílu odvést daň z příjmu FO, situace je taková, že jsem ho koupil a prodal za stejné peníze. Rozdíl je nula.
Jak to udělám s přiznáním daně z příjmu FO? mám vykázat nulu nebo nic a přiznání nedělat vůbec?
je mi jasné, že FÚ uvidí, že k prodeji došlo, už jen z důvodu daně z nemotivosti. Nerad bych nějaké problémy, jen nevím co danit, když jsem nic navíc nezískal.
Děkuji Vám a přeji hezký den