Re: mám podat přiznání?
Dobrý den,
přiznání musíte podat, pokud se chcete vyhnout nepříjemnostem na FÚ.
Vyplníte přílohu č. 2 základ daně z ostatních příjmu podle § 10. Druh
příjmu je B-prodej nemovitosti a do příjmu a výdajů napíšete za kolik jste ho prodal i koupil i když bude výsledek 0. Ještě napíšete číslo rozhodutí katastrálního úřadu. Rozhodnutí musíte také k přiznání přiložit a je i dobré přiložit kupní smlouvu jak na nákup i prodej nemovitosti. Stačí jen kopie.
K.P.
Re: mám podat přiznání?
Moment, ještě si v §4/1/a ZDP zkontrolujte, jestli není tento příjem osvobozen.
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1992-586#f1457224
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
6. 3. 2017 11:26
Dobrý den, jsem celý rok 2016 zaměstnaný a zároveň jsem jednatelem společnosti, za jednatele nedostávám žádnou odměnu a ani jsem si nevyplácel žádný zisk.
V roce 2015 jsem koupil byt a v roce 2016 jsem ho prodal. Měl bych tak z rozdílu odvést daň z příjmu FO, situace je taková, že jsem ho koupil a prodal za stejné peníze. Rozdíl je nula.
Jak to udělám s přiznáním daně z příjmu FO? mám vykázat nulu nebo nic a přiznání nedělat vůbec?
je mi jasné, že FÚ uvidí, že k prodeji došlo, už jen z důvodu daně z nemotivosti. Nerad bych nějaké problémy, jen nevím co danit, když jsem nic navíc nezískal.
Děkuji Vám a přeji hezký den