Re: Počáteční stavy z DP
daňové přiznání (tedy účetní výkazy... )není opravdu vhodné pro nastavení počátečních stavů v účetnictví, měla byste mít inventarizaci jednotlivých rozvahových účtů s rozpisem, z čeho se konečné číslo skládá a to i na haléře, a ať je účetnictví sebejednodušší bez toho to fakt nedělejte! Nebo si zaděláváte na velké problémy, zvlášť jako začátečník ( bóže, proč si všichni myslí , že účtovat je very easy )
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 3. 2017 18:31
Dobrý večer všem,
potřebovala bych poradit jak z loňského daňového přiznání vytáhnu počáteční stavy účtů? Přišel za mnou známý s prosbou o zpracování DP sróčka, protože jeho účetní ho nějak vyšplouchla. On mi sice dodal veškeré podklady a daňové přiznání z loňska, vše co měl, ale nevím jak získat počáteční stavy účtů, abych mohla začít účtovat. Bohužel s bývalou paní účetní není absolutně žádná domluva, nekomunikuje ani se mnou ani s mým známým.
Jsem teprve začátečník, tak snad mě neodsoudíte za neznalost.
V DP je vše zaokrouhleno na tisíce, takže netuším jak získat přesná čísla........ Nemá sice žádné rozsáhlé ani složité účetnictví, ale nerada bych něco zkazila. Myslíte, že by byl velký problém, kdybych nechala počáteční stavy zaokrouhleny?
Prosím o jakoukoliv radu.