Re: DPFO uplatnění manželky
Nevím, co je v nápovědě, ale sleva se dává za poměrnou část roku v případě, že k sňatku došlo během roku. Potom se řídíte stavem k 1. dni v měsíci a uplatníte poměrnou část slevy. Ovšem i v takovém případě posuzujete příjem 68 000,- za celý kalendářní rok.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
7. 3. 2017 7:59
Dobrý den,
můžete mi prosím poradit? Jak je to s částkou 68 tis příjmů za rok? Manželka začala pracovat v 09/2016 a do té doby pobírala pouze rodičovský příspěvek. Od září si ale vydělala nad 68 tis, je tím podmínka zcela překročena a nelze ji uplatnit vůbec, nebo lze slevu nějak snížit o období 01-08/2016, kdy nepracovala?
Já to tedy brala tak, že 68 tis je na celý rok a je jedno, zda takový příjem vznikne pouze v části roku, prostě za 2016 více jak 68 tis a nemůže si uplatnit... Je to tak, nebo tam hraje roli i to, že 8 měsíců byla vlastně vyživovaná manželem?
Moc děkuji za rady, dělám příznání poprvé a u tohoto jsem narazila. Hezký den