Re: exekuce a pořadí srážek
POdle pořadí došlých prvnímu plátci.Problematika je dosti široká, než zde všechno pracně vypisovat, zkuste trochu pročíst osř, ev.odb.lit. a pak se zeptejte na něco konkrétního. Abyste věděla aspoň základy a něco,co Vám i potom nebude jasné.Určitě se někd ozve a pomůže.
Re: exekuce a pořadí srážek
Dobrý den,
pořadí exekucí se řídí datem doručení prvnímu plátci dle ust. § 280/3 ve spojení s ust. § 293/3 obč. soudního řádu. Je třeba rozlišovat mezi nově zahájenými exekucemi (1. plátce jste vy) a exekucemi převzatými, kde pokračujete ve srážkách (1. plátce je předchozí zaměstnavatel).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
8. 3. 2017 11:47
Prosím o radu, mám jednoho zaměstnance, který má přes 15 exekucí. Dvě předností a zbytek nepřednostní. Jsem začátečník a nevím, jak se správně postupuje. Je pro mě důležité, kdy mi exekuční příkazy dorazily (nejsem první plátce)? Nebo podle čeho si seřadím pořadí exekucí? Děkuji