Re: exekuce a pořadí srážek
POdle pořadí došlých prvnímu plátci.Problematika je dosti široká, než zde všechno pracně vypisovat, zkuste trochu pročíst osř, ev.odb.lit. a pak se zeptejte na něco konkrétního. Abyste věděla aspoň základy a něco,co Vám i potom nebude jasné.Určitě se někd ozve a pomůže.
Re: exekuce a pořadí srážek
Dobrý den,
pořadí exekucí se řídí datem doručení prvnímu plátci dle ust. § 280/3 ve spojení s ust. § 293/3 obč. soudního řádu. Je třeba rozlišovat mezi nově zahájenými exekucemi (1. plátce jste vy) a exekucemi převzatými, kde pokračujete ve srážkách (1. plátce je předchozí zaměstnavatel).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 3. 2017 11:47
Prosím o radu, mám jednoho zaměstnance, který má přes 15 exekucí. Dvě předností a zbytek nepřednostní. Jsem začátečník a nevím, jak se správně postupuje. Je pro mě důležité, kdy mi exekuční příkazy dorazily (nejsem první plátce)? Nebo podle čeho si seřadím pořadí exekucí? Děkuji