Re: Sleva na studenta
Mám to 4 měsíce a pak znovu 4 měsíce po 335, tj. celkem 2680,- Je to prosím správně? Děkuji
Podle mne leden-duben (na počátku dubna byla podmínka splněna) a dále za září-prosinec, tedy 8 měsíců viz:
Zákon o daních z příjmů § 38k
Uplatnění nezdanitelných částek ze základu daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti, slevy na dani podle § 35ba a daňového zvýhodnění
odst. 1) K předloženým dokladům potvrzujícím skutečnost, že poplatník nebo vyživované dítě je studentem nebo žákem soustavně se připravujícím na budoucí povolání studiem nebo předepsaným výcvikem, však plátce daně přihlédne již počínaje kalendářním měsícem, v němž budou tyto skutečnosti plátce daně prokázány.
Prokázány byly 16.9.2016, tak že i za září
>>>>>>>>>>>Dobrý den,
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>prosím pokud student začal chodit na vysokou
>>>>>>>>>>>16.9.2016
>>>>>>>>>>>(po přerušení), tak se mu bude počítat sleva na
>>>>>>>>>>>studenta od 9. nebo 10. měsíce?
>>>
>>>Pokud ho škola vedla jako studenta do 22.4. a pak byl
>>>zápis ke studiu 16.9., tak jen za 7 měsíců (tj. za ty
>>>měsíce, v nichž byl k 1. dni studentem).
>>
>>Moc děkuji!!!!
>
>Podle mne leden-duben (na počátku dubna byla podmínka
>splněna) a dále za září-prosinec, tedy 8 měsíců viz:
>Zákon o daních z příjmů § 38k
>Uplatnění nezdanitelných částek ze základu daně z
>příjmů fyzických osob ze závislé činnosti, slevy na dani
>podle § 35ba a daňového zvýhodnění
>odst. 1) K předloženým dokladům potvrzujícím
>skutečnost, že poplatník nebo vyživované dítě je studentem nebo
>žákem soustavně se připravujícím na budoucí povolání
>studiem nebo předepsaným výcvikem, však plátce daně
>přihlédne již počínaje kalendářním měsícem, v němž budou
>tyto skutečnosti plátce daně prokázány.
>
>Prokázány byly 16.9.2016, tak že i za září
Asi se už v dotazu a odpovědích ztrácím, ale byl zaměstnanec studentem dne 1.9.2016?
ZDP § 35ba
(3) Poplatník může uplatnit snížení daně podle odstavce 1 písm. b) až f) o částku ve výši jedné dvanáctiny za každý kalendářní měsíc, na jehož počátku byly podmínky pro uplatnění nároku na snížení daně splněny.
Dobrý den, chtěla bych se připojit s dotazem a předem děkuji za odpověď. Dcera udělala bakaláře, následně byla rok v práci a po roce zase začala studovat. Datum zápisu na školu je v červnu 2016.
První přednášku na vš měla v říjnu. Uplatnila jsem v dp slevu na dítě za měsíce 7-12, z fú mi volali, že je to špatně - já si myslím, že status studenta je od zápisu na školu, tedy od června 2016 a že slevu můžu uplatnit od 7.2016. Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 3. 2017 12:27
Dobrý den,
prosím pokud student začal chodit na vysokou 16.9.2016 (po přerušení), tak se mu bude počítat sleva na studenta od 9. nebo 10. měsíce?
Děkuji