Re: Opravné položky k pohledávkám
Ano, máme rozhodčí nález (10/2014), následně zahájení exekuce, zasláno 4.000,- Kč (08/2015) a nakonec od našeho dlužníka návrh na zastavení exekuce, který byl podaný k soudu 08/2015. Soud vykonatelnost rozhodčího nálezu odložil, odvolali jsme se a zatím je to v jednání......moc děkuji za pomoc.
Dobrý den Alli, jste moc hodná, děkuji Vám. Nechám to na 311 na zvláštní analytice, bez opravných položek a počkám jak to skončí... Jen se ujistím, že promlčená nemůže být, viďte. Máme uznání dluhu a hlavně byla přihlášená v rozhodčím řízení. Daňového poradce bych moc ráda, ale šef ho nezaplatí a já nemám tak vysokou mzdu, abych si ho mohla zaplatit ze svého. Možná to znáte sama ze svých zkušeností. Šef šetří na nesprávném místě a já mu to nevysvětlím....ach jo. Ještě jednou Vám děkuji. Jste moc šikovné děvče. Ráda čtu Vaše příspěvky, které mi mnohokrát velmi pomohly. Pěkný den.
vázán daňový účinný odpis těchto
>>>>>pohledávek. Předem Vám moc děkuji.
>>>>a rozhodčí řízení už má nějaký výsledek?
>>>Ano, máme rozhodčí nález (10/2014), následně zahájení
>>>exekuce, zasláno 4.000,- Kč (08/2015) a nakonec od
>>>našeho dlužníka návrh na zastavení exekuce, který byl
>>>podaný k soudu 08/2015. Soud vykonatelnost rozhodčího
>>>nálezu odložil, odvolali jsme se a zatím je to v
>>>jednání......moc děkuji za pomoc.
>>těžko radit bez znalosti dokumentů, doporučuji
>>navštívit daňového poradce, pokud vám zde nějaký
>>daňový
>>poradce neporadí
>Dobrý den Alli, jste moc hodná, děkuji Vám. Nechám to
>na 311 na zvláštní analytice, bez opravných položek a
>počkám jak to skončí... Jen se ujistím, že promlčená
>nemůže být, viďte. Máme uznání dluhu a hlavně byla
>přihlášená v rozhodčím řízení. Daňového poradce bych moc
>ráda, ale šef ho nezaplatí a já nemám tak vysokou mzdu,
>abych si ho mohla zaplatit ze svého. Možná to znáte
>sama ze svých zkušeností. Šef šetří na nesprávném místě
>a já mu to nevysvětlím....ach jo. Ještě jednou Vám
>děkuji. Jste moc šikovné děvče. Ráda čtu Vaše příspěvky,
>které mi mnohokrát velmi pomohly. Pěkný den.
mně jde spíše o to, zda není existence pohledávky v některém dokumentu popřena, jde o velkou částku, takže špatná rada by se vám mohla pak hodně prodražit, já vám mohu poradit jen všeobecně bez znalosti dokumentů
pokud nebyla popřena pohledávka, pak byste mohli dle znění §8a ZoR (ve znění platném do 31.12.2013) vytvořit 100% daňovou OP
z jakého období máte uznání dluhu? pohledávky vznikly dle starého obč. zákoníku nebo dle obch. zákoníku?
Jééé, Alli, jste moc hodná! Pohledávka popřená nebyla, jen způsob uspokojení pohledávky. Jednatel podepsal v uznání závazku osobní ručení, a tak exekuce byla vystavena na jeho osobní majetek (bytový dům) a on to napadl. Uznání dluhu je z 10/2013. Pohledávka dle starého obch. zákoníku, je to s.r.o. Moc děkuji.
Alli, moc Vám děkuji. Buď letos uděláme 100% OP(podle toho jaký bude základ daně:-)) a počkáme jak to všechno dopadne, a nebo využijeme jednorázového daňově účinného odpisu neuhrazené části pohledávky při ukončení. Přeji Vám pěkný den. Moc jste mi pomohla. Děkuji, děkuji:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 3. 2017 12:35
Dobrý den, prosím Vás mohli byste mi poradit. Jsme s.r.o. a evidujeme neuhrazené pohledávky, která byly vyšší než 200.000,- Kč a byly splatné v 6. a 7. měsíci roku 2013. Na tyto pohledávky bylo v roce 2014 zahájeno rozhodčí řízení. Dosud jsme nevytvořili opravné položky. Chtěla jsem se zeptat, jelikož již uplynulo více než 36 měsíců od lhůty splatnosti, jestli můžeme buď v roce 2016 nebo 2017 vytvořit opravnou položku ve výši 100%. Asi by se nám to víc hodilo až v roce 2017. Prosím, ještě na co bude vázán daňový účinný odpis těchto pohledávek. Předem Vám moc děkuji.