Re: MD
Ono nezáleží na tom, kde máte Vy nebo přítel trvalé bydliště, ale zda s tím přítelem fakticky někde nežijete ve společné domácnosti. Výše různých dávek státní sociální podpory závisí na výdělku všech členů, kteří spolu vedou společnou domácnost, to Vám poradí na ÚP - dávky státní sociální podpory (posuzuje se buď celkový čistý příjem za předchozí rok nebo za předchozí čtvrtletí, podle typu dávky). Pokud ale budete tvrdit, že vedete domácnost samostatnou, může se stát, že Vás někdo přijde zkontrolovat, zda skutečně s někým nežijete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 10. 2005 10:54
Dobrý den, prosím o radu, prošla jsem si některé dotazy, ale odpověď jsem nenašla.
Jsem zaměstnanec na HPP. Od března budu nastupovat na mateřskou dovolenou. Jsem svobodná a mám přítele, trvalé bydliště máme každý jinde a já ještě u rodičů, průměrný měsíční výdělek mě činí 11 tis. čistého. Můžete mi poradit, na jaké dávky a v jaké výši budu mít nárok? Co se změní, když si změním trvalé bydliště od rodičů, budu se stěhovat do nového RD a budu tam mít pouze já nahlášeno trvalé bydliště. Děkuji