Přehled pojištění

• (neregistrovaný)

9. 3. 2017 11:43

Dobrý den, kamarád má živnostenský list od 1.1.2016, leden a únor měl 3x DPP do 10 tis. odvedena srážková daň-celkem 29970 Kč-sražena daň 4494 Kč, 2-7/2016 zaměstnanec na HPP-příjem 140147, pojištění 47652, zálohová daň 15780. Pouze 8-12/2016 faktury, svářečské práce, celkem 82850 Kč
    Daňové přiznání udělat zvládnu (dala jsem 60% paušál), ale vůbec nevím, jak vyplnit přehled pro OSSZ a ZP. Které měsíce jsou hlavní, které vedlejší? kdy pro něj platí minimální základ?
    Nejsem schopna spočítat kolik bude doplácet zdrav. a soc. pojištění za 2016. Samozřejmě mimo pojištění ze zaměstnání, tzn. měsíce 2-7, nemá zaplaceno pojištění žádné.
    Děkuji předem za jakoukoliv radu všem :o)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 3. 2017 14:12

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: přehled pojištění
      Žádný minmální základ už několk let neexistuje, chudák,ať to dá raději někomu, kdo ví o co go. Nezlobte se, ale proč to chcete dělat, nedá se zde všechno vypisovat bez Vašich základních znalostí věci.Účelem mé poznámky nebylo žádné shazování tazatelky.

• 9. 3. 2017 14:26

dagmar78 (neregistrovaný)

Několik let již neexistuje minimální vyměřovací základ? a pro začínající OSVČ neplatí platby minimálního pojištění? tak to jsem asi vážně mimo :o( Škoda, že někdo, kdo ví "vo co go", mi radši neporadí, jak to vyplnit :o)

• 9. 3. 2017 14:45

vladík (neregistrovaný)

minimální záloha pojištění opravdu není minimální vyměřovací základ
      takže motáte hrušky s jabkama...

• 9. 3. 2017 15:14

Dagmar78 (neregistrovaný)

A ja to snad nekde v tom dotazu tvrdim? Mne by zajimalo kolik mesicu v tom roce se jedná o hlavní , kolik o vedlejší svc a jestli měl pojištění platit od ledna, což podle mne měl a kolik toho tedy má doplácet. Snažila jsem se ten přehled vyplnit, ale když dám šest měsíců hlavní a šest vedlejší, tak se ten daňový základ rozdělil na dvě části a to je asi taky špatně, když vlastně v době , kdy byl zaměstnán, tak nefakturoval, jen si "pozapomněl" přerušit zivnost.

• 9. 3. 2017 16:21

Naďa (neregistrovaný)

>>>>>Dobrý den, kamarád má živnostenský list od 1.1.2016,
      >>>>>leden a únor měl 3x DPP do 10 tis. odvedena srážková
      >>>>>daň-celkem 29970 Kč-sražena daň 4494 Kč, 2-7/2016
      >>>>>zaměstnanec na HPP-příjem 140147, pojištění 47652,
      >>>>>zálohová
      >>>>>daň 15780. Pouze 8-12/2016 faktury, svářečské práce,
      >>>>>celkem 82850 Kč
      >>>>>Daňové přiznání udělat zvládnu (dala jsem 60%
      >>>>>paušál),
      >>>>>ale vůbec nevím, jak vyplnit přehled pro OSSZ a ZP.
      >>>>>Které měsíce jsou hlavní, které vedlejší? kdy pro něj
      >>>>>platí minimální základ?
      >>>>>Nejsem schopna spočítat kolik bude doplácet zdrav. a
      >>>>>soc. pojištění za 2016. Samozřejmě mimo pojištění ze
      >>>>>zaměstnání, tzn. měsíce 2-7, nemá zaplaceno pojištění
      >>>>>žádné.
      >>>>>Děkuji předem za jakoukoliv radu všem :o)

>A ja to snad nekde v tom dotazu tvrdim? Mne by
      >zajimalo kolik mesicu v tom roce se jedná o hlavní , kolik o
      >vedlejší svc a jestli měl pojištění platit od ledna,
      >což podle mne měl a kolik toho tedy má doplácet.
      >Snažila jsem se ten přehled vyplnit, ale když dám šest
      >měsíců hlavní a šest vedlejší, tak se ten daňový základ
      >rozdělil na dvě části a to je asi taky špatně, když
      >vlastně v době , kdy byl zaměstnán, tak nefakturoval, jen
      >si "pozapomněl" přerušit zivnost.

Zdravím Vás.
      moje rada je: 12 měsíců má hlavní činnost (to, že "pozapomněl", je chyba). Přehled se dělá podle toho, co je pravda a pravda je: od 1.1.2016 má "aktivní" ŽL, předpokládám, že je nahlášen na úřadech.
      Píšete, že je to kamarád, tak zkuste se domluvit na OSSZ a ZP.
      Synovi se stalo něco podobného (přerušil podnikání, je v zaměstnání a po 2 letech mu ŽL "ožil"). Přišel na to samozřejmě pozdě, ale na OSSZ i ZP byli vstřícní.

• 9. 3. 2017 17:28

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Nemá hlavní činnost v případě, kdy měl souběžně pracovní poměr, ze kterého bylo odvedeno pojištění
      SP - vedlejší činnost v měsících, kdy byť jeden den byl souběh ("sociálně pojištěného") zaměstnání a podnikání
      ZP - vedlejší činnost v měsících, po které celý měsíc byl souběh ("zdravotně pojištěného") zaměstnání a podnikání
      Od toho se také odvíjí i placení záloh pojištění.

PS. Ožití živnosti ještě neznamená, že také ožila podnikatelská činnost a že opět začala "samo" sociální a zdravotní pojištění podnikatele.

• 10. 3. 2017 9:52

dagmar78 (neregistrovaný)

moc děkuji těm, co se mi snaží poradit :o) už jsem měla strach, že jsou tu jen ti "kritikové"

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).