Nemoc - lístek na peníze

• (neregistrovaný)

9. 3. 2017 11:52

Dobrý den,

náš zaměstnanec je od 2. února nemocný a dneska mi volal a vynadaL
    že jsem ho neupozornila,že nemá k 28.2.2017 lístek na peníze.Mzdovku nedělám dlouho,ale i přesto si myslím,že to není povinnost mzd. účetní,ale je na zaměstnanci,aby si to ohlídal.Dokonce se mi jednou stalo,že lístek na peníze odevzdal přímo na sociálku a ke mně se vůbec nedostal.
    Může mi prosím někdo poradit?Anitta

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 3. 2017 12:08

all (neregistrovaný)

Re: nemoc - lístek na peníze
      Buďte v klidu, není to vaše povinnost, nýbrž jeho povinnost. Vy nejste jeho chůva, kdykoliv na cokoliv upozorníte, je jen vaše dobrá vůle a nezřídka se stane, že vás pošle do háje, že je to jeho věc a vám do toho nic není. Takovým to zaměstnancům nepřipomínám a neradím nikdy nic. Těm slušným většinou ano.

• 9. 3. 2017 14:07

JiřinaH. (neregistrovaný)

Povinnost zaměstnavatele je dána. Musí předem seznámit zaměstnance s tím, kdy naposledy mají předložit lístek na peníze tak,aby mohl být ve výplatě. Týká se to náhrady mezd. Přitom není na škodu seznámit zaměstnance, který doručí Díl IV. žádost o ND, že je potřeba POtvrzení o trvání PN ke 14 KD nemoci a pak vždy k
      poslednímu dni v měsíci už kvůli tomu, abyste věděla,zda nemoc trvá a mohla udělat výplaty. Jsou lidé,kteří vůbec nemarodí třeba několik let.

• 9. 3. 2017 14:08

all (neregistrovaný)

Ti jsou ale většinou slušní , slušně se zeptají a nenadávají mzdové účetní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).