Re: nemoc - lístek na peníze
Buďte v klidu, není to vaše povinnost, nýbrž jeho povinnost. Vy nejste jeho chůva, kdykoliv na cokoliv upozorníte, je jen vaše dobrá vůle a nezřídka se stane, že vás pošle do háje, že je to jeho věc a vám do toho nic není. Takovým to zaměstnancům nepřipomínám a neradím nikdy nic. Těm slušným většinou ano.
Povinnost zaměstnavatele je dána. Musí předem seznámit zaměstnance s tím, kdy naposledy mají předložit lístek na peníze tak,aby mohl být ve výplatě. Týká se to náhrady mezd. Přitom není na škodu seznámit zaměstnance, který doručí Díl IV. žádost o ND, že je potřeba POtvrzení o trvání PN ke 14 KD nemoci a pak vždy k
poslednímu dni v měsíci už kvůli tomu, abyste věděla,zda nemoc trvá a mohla udělat výplaty. Jsou lidé,kteří vůbec nemarodí třeba několik let.
Ti jsou ale většinou slušní , slušně se zeptají a nenadávají mzdové účetní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 3. 2017 11:52
Dobrý den,
náš zaměstnanec je od 2. února nemocný a dneska mi volal a vynadaL
že jsem ho neupozornila,že nemá k 28.2.2017 lístek na peníze.Mzdovku nedělám dlouho,ale i přesto si myslím,že to není povinnost mzd. účetní,ale je na zaměstnanci,aby si to ohlídal.Dokonce se mi jednou stalo,že lístek na peníze odevzdal přímo na sociálku a ke mně se vůbec nedostal.
Může mi prosím někdo poradit?Anitta