Re: čistý příjem pro ÚP
Celý výpočet se odvíjí od pravděpodobného průměru. A vy zřejmě nevíte, v jaké výši jej účetní stanovila. Možností je více, jednou z možnosti je, že mohla použít průměr zaměstnance, který vykonává stejnou pracovní pozici, jakou jste vykonával vy. Ale těžko říci.
21 dní v rozhodném období, tj. říjen 2016 - prosinec 2016. :-)
A tam nemáte odpracováno nic, protože jste nastoupil 1.1.2017.
Problém je ten, že pozice byla zřízena nová tzn. že jiná podobná není, v únoru nevyplatili premie, které měly být součástí mzdy a nebyly ničím podmíněny,následně se rozhodli tuto pozici opět zrušit a mám za to, že průměrná mzda je z čeho vypočítat.....ale asi hodně diskutabilní tema :( i tak Vám děkuji.
Opakuji: rozhodné období je říjen 2016 - prosinec 2016, takže nevyplacené prémie z února 2017 není třeba do toho motat. A že není jiná podobná pozice taky nevadí, protože jak jsem již psala, je to jedna z možností, ne jediná, jak stanovit pravděpodobný průměr. Pokud máte pochybnosti o výpočtu, tak proč se nezeptáte vaší účetní?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
9. 3. 2017 11:55
Prosím poraďte, nástup do práce 1.1.2017 pak neschopenka od 20.2. do 1.3.... 2-3.3 dovolená a k 3.3.17 ukončen PP ve zkušební době. Jak se správně počítá průměrná čistá mzda pro ÚP? Já myslím že základní mzda z ledna + mzda za únor (kromě náhrady za nemoc, pouze z odpracované doby), březen se vůbec nebere(nebyl žádný den odpracován) 59500,- a to vydělím odpracovanýma hodinama 280 hod a vynásobím 40h týd. prac. dobou a to celé x4,348. Poté odečtu odvody a daň. Vyjde mi 27.523.Myslím si správně, že se doba nemoci a dovolené nemůže promítnout v této čisté mzdě pro ÚP ? Účetní potvrdila 22 tis. Děkuji moc za Vaši odpověď .