Re: čistý příjem pro ÚP
Celý výpočet se odvíjí od pravděpodobného průměru. A vy zřejmě nevíte, v jaké výši jej účetní stanovila. Možností je více, jednou z možnosti je, že mohla použít průměr zaměstnance, který vykonává stejnou pracovní pozici, jakou jste vykonával vy. Ale těžko říci.
21 dní v rozhodném období, tj. říjen 2016 - prosinec 2016. :-)
A tam nemáte odpracováno nic, protože jste nastoupil 1.1.2017.
Problém je ten, že pozice byla zřízena nová tzn. že jiná podobná není, v únoru nevyplatili premie, které měly být součástí mzdy a nebyly ničím podmíněny,následně se rozhodli tuto pozici opět zrušit a mám za to, že průměrná mzda je z čeho vypočítat.....ale asi hodně diskutabilní tema :( i tak Vám děkuji.
Opakuji: rozhodné období je říjen 2016 - prosinec 2016, takže nevyplacené prémie z února 2017 není třeba do toho motat. A že není jiná podobná pozice taky nevadí, protože jak jsem již psala, je to jedna z možností, ne jediná, jak stanovit pravděpodobný průměr. Pokud máte pochybnosti o výpočtu, tak proč se nezeptáte vaší účetní?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 3. 2017 11:55
Prosím poraďte, nástup do práce 1.1.2017 pak neschopenka od 20.2. do 1.3.... 2-3.3 dovolená a k 3.3.17 ukončen PP ve zkušební době. Jak se správně počítá průměrná čistá mzda pro ÚP? Já myslím že základní mzda z ledna + mzda za únor (kromě náhrady za nemoc, pouze z odpracované doby), březen se vůbec nebere(nebyl žádný den odpracován) 59500,- a to vydělím odpracovanýma hodinama 280 hod a vynásobím 40h týd. prac. dobou a to celé x4,348. Poté odečtu odvody a daň. Vyjde mi 27.523.Myslím si správně, že se doba nemoci a dovolené nemůže promítnout v této čisté mzdě pro ÚP ? Účetní potvrdila 22 tis. Děkuji moc za Vaši odpověď .