Re: mzdový výměr - premie
Může být třeba v "informaci", kterou každý pracovník musí obdržet do 1 měsíce po přijetí - viz § 37. My nemůžeme vědět, jak to má váš zaměstnavatel zorganizováno, takže ptát se musíte jeho, ne tady. Tady to může být jen samé - možná, když, kdyby atd.
Žádnou Informaci ani nic podobného jsem nedosala, ptát se zaměstnavatele, který chtěl ušetřit je myslím zbytečné a ptám se tady právě proto, že jsem chtěla znát názor ostatních. I přesto mám zato, že pokud výplata premií nebyla ničím podmíněna, tak měla být vyplacena. Děkuji :)
Tak už ze samotné podstaty - prémie , je dáno, že nárok na prémii by měl být něčím podmíněn, pokud není není důvod označovat jako prémie a částka by byla součástí základní mzdy. Jestliže je to označeno jako prémie, mělo by to mít svůj důvod. Ale znovu opakuji, nikdo zde neví, jak to máte ve firmě nastaveno. Za celou letitou dobu praxe jsem se nesetkala s tím, že by přiznání prémií nebylo ničím určeno. Ale třeba vám odpoví někdo, kdo se s tím setkal.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 3. 2017 12:02
Prosím poraďte. Pracovní poměr ukončen ve zkušební době s tím, že v posledním měsíci nebyly vyplaceny premie, V mzdovém výměru je uvedeno přesně :...stanovuji základní hrubou mzdu 30 tis. měsíčně a premiovou složku ve výši 10 tis hrubého měsíčně. Mzda včetně premiové složky je splatná vždy k ..... mám pocit, že tato premiová složka je tedy nároková a zaměstnavatel nemá právo ji nevyplatit. Není tam nikterak zakotveno, že premiová složka bude vyplacena poze když ....... Děkuji moc za Vaše názory .