Dph - storno poplatek

• (neregistrovaný)

17. 10. 2005 11:59

Dobry den, je storno poplatek pri zruseni objednavky na dodani zbozi zahranicnim partnerem predmetem DPH. Muzu to povazovat za sluzbu?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 10. 2005 13:55

Aňa (neregistrovaný)

Re: dph - storno poplatek
      Já bych to brala jako finanční plnění za nedodržení smluvních podmínek, coz není zdanitelným plněním - viz "výcuc" ze Stanoviska MF na stránkách:
      http://cds.mfcr.cz/DPH/archiv/DPH_zaloha.html
      je to sice článek týkající se hlavně záloh, ale je tam o tom také zmínka:

Povinnost přiznat daň nevzniká z částek, které nejsou prokazatelně podle účetní a daňové evidence platbami přijatými v souvislosti s uskutečňovanými zdanitelnými plněními např. u přijatých penále za neplnění smluvních povinností, u náhrad škody a jiných finančních vypořádání. Povinnost přiznat daň nevzniká ani u kaucí a podobných plateb, pokud je smluvně sjednáno jejich vrácení odběrateli a stanoveny podmínky, za mohou být použity na úhradu konkrétního zdanitelného plnění. Povinnost přiznat daň nevzniká ani v případě tzv. neidentifikovaných plateb. Skutečnost, že se jedná o neidentifikovanou platbu, která nesouvisí s konkrétním zdanitelným plnění musí být plátce v daňovém řízení schopen prokázat

Jaký je Váš názor???Zajímá mě to.

• 17. 10. 2005 14:05

Tom (neregistrovaný)

Re: dph - storno poplatek
      Osobne jsem si myslel, ze to tak bude (druha strana nedostava v podstate zadne protiplneni - nemuze to byt ani dodani zbozi ani poskytnuti sluzby), kazdopadne jsem si nebyl jisty, velice Vam dekuji za pomoc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).