Re: výkaz zisků a ztrát s.r.o. malá jedn
VZaZ je pro obchodní společnosti vždy v plném rozsahu. Jiná věc je, že se nemusí ukládat do OR. Proč tomu tak je nevím, jen čtu ZoÚ.
Pro FO, družstva, svěřenské fondy může být pro malé a mikro bez povinnosti auditu i ve zkráceném rozsahu.
Vše pod dohledem AB je přece jasné, jednoduché a neobtěžující, že? :-))
Hezký den!
Re: výkaz zisků a ztrát s.r.o. malá jedn
Dobrý den, promiňte za vetření do diskuze, ale v souvislosti s Vaším příspěvkem prosím o radu.
Mikro a malé účetní jednotky nemají povinnost sestavovat výkaz o peněžních tocích ani výkaz o změnách ZK. Ale pokud jsou spojené osoby, tak výkaz o vztazích asi musí že?
Zpráva o vztazích
Nevím co je výkaz o vztazích. Pokud tím míníte Zprávu o vztazích, tak postupujte podle § 82 ZOK bez ohledu na předpisy o účetnictví.
Hezký den!
Re: Zpráva o vztazích
Ano, myslela jsem zprávu o vztazích. Moje situace je následující. Manžel má s.r.o., jediný společník. Druhé s.r.o. 70 % já, 30 % manžel. Myslím si, že bychom měli sestavit zprávu o vztazích, ale nejsem si jistá a nevím, za které s.r.o. a taky nevím, zda uvést do přiznání k DPPO u obou přiznání písmeno T a vyplňovat samostatnou přílohu nemusíme, nesplňujeme kritéria. Děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 3. 2017 13:45
Trochu se ztrácím ohledně VVZ pro s.r.o. mikro jednotku a malou jednotku
Mám být v plném rozsahu nebo zjednodušeném? s.r.o. - je obchodní společnost tak v plném - píší, ale na druhé straně píší, že mikro a malá ve zkráceném. Asi jsem blbá ale fakt nevím.