Výkaz zisků a ztrát s.r.o. malá jednotka

• 9. 3. 2017 13:45

Trochu se ztrácím ohledně VVZ pro s.r.o. mikro jednotku a malou jednotku
    Mám být v plném rozsahu nebo zjednodušeném? s.r.o. - je obchodní společnost tak v plném - píší, ale na druhé straně píší, že mikro a malá ve zkráceném. Asi jsem blbá ale fakt nevím.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 3. 2017 14:20

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Re: výkaz zisků a ztrát s.r.o. malá jedn
      VZaZ je pro obchodní společnosti vždy v plném rozsahu. Jiná věc je, že se nemusí ukládat do OR. Proč tomu tak je nevím, jen čtu ZoÚ.

Pro FO, družstva, svěřenské fondy může být pro malé a mikro bez povinnosti auditu i ve zkráceném rozsahu.

Vše pod dohledem AB je přece jasné, jednoduché a neobtěžující, že? :-))

Hezký den!

• 9. 3. 2017 15:15

Evvka

Re: výkaz zisků a ztrát s.r.o. malá jedn
      Dobrý den, promiňte za vetření do diskuze, ale v souvislosti s Vaším příspěvkem prosím o radu.
      Mikro a malé účetní jednotky nemají povinnost sestavovat výkaz o peněžních tocích ani výkaz o změnách ZK. Ale pokud jsou spojené osoby, tak výkaz o vztazích asi musí že?

• 10. 3. 2017 9:25

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Zpráva o vztazích
      Nevím co je výkaz o vztazích. Pokud tím míníte Zprávu o vztazích, tak postupujte podle § 82 ZOK bez ohledu na předpisy o účetnictví.

Hezký den!

• 10. 3. 2017 15:52

Evvka

Re: Zpráva o vztazích
      Ano, myslela jsem zprávu o vztazích. Moje situace je následující. Manžel má s.r.o., jediný společník. Druhé s.r.o. 70 % já, 30 % manžel. Myslím si, že bychom měli sestavit zprávu o vztazích, ale nejsem si jistá a nevím, za které s.r.o. a taky nevím, zda uvést do přiznání k DPPO u obou přiznání písmeno T a vyplňovat samostatnou přílohu nemusíme, nesplňujeme kritéria. Děkuji za odpověď.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).