Re: Úvazek 30 hod a nárok na dovolenou
Když odpracuje všechny dny, odpracuje víc jak 60 dnů a vznikne nárok na dovolenou za měsíce květen, červen( duben nebude PP trvat po celý kalendářní měsíc- počítal by se tento měsíc, pokud by předchozí PP trval do 2.4.) tedy 20:12x2=3,5 dne.
V případě, že by bylo odpracováno méně než 60 dnů, byl by nárok za odpracované dny a to za každých 21 odpracovaných dnů na 1/12.
Náhrada mzdy bude za 6 hodin a ne za 8 hodin.
Ne dovolená se do smlouvy nedává a nebo u ostatních zaměstnanců také uvádíte do smlouvy nároky na dovolenou?
Povinné náležitosti pracovní smlouvy zákoník práce § 34 odst.1.
Reagovala jsem na slova "dovolená se do PS nedává..."
No tak snad musí souhlasit s tím, co s ním bylo dohodnuto, nikoliv s tím, o čem byl informován. Věta "Já to mám v PS, tak TO může být změněno jen s mým souhlasem", kterou zaměstnanci často používají, je blábol.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
9. 3. 2017 17:53
Dobrý den,
prosím o radu. Ve firmě je nárok na dovolenou 20 dní. Teď budeme přijímat zaměstnankyni (jedná se o projekt na tři mesíce), která bude pracovat každý den pouze 6 hodin, nikoli 8. Na kolik dní dovolené bude mít prosím nárok? Datum nástupu 3.4.2017, datum ukončení 30.6.2017.