Re: vymeřovací základ
Nevím, co máte za program, ale podle mne to máte správně, MVZ na ZP musí být minimálně z minimální mzdy a ne ze zaručené mzdy a stejně tak náhrada za dovolenou musí být minimálně ve výši 66,-/hodinu a to splňujete, nemáte něco nastaveno špatně pro výpočet ZP?
Nemohu na to přijít. ZP je vypočítané 1119 + 453 dorovnání mzdy% nevím proč na 1572 (nemělo by být dorovnání do 1485?) no a pak mi to pak upozorňuje na změnu minimální mzdy?? A nevím zda to nechat a přes upozornění uložit. Náhradu mám dobře a zbytek je nemoc, tak tápu....
Už jsem na to přišla, pokud opravím náhradu za dovolenou z 1119 na 1340 (výpočtem jsem přišla 13400-zaručená mzda/160*(8*2)) tak mě to pustí dál. Takže opravdu mám tedy opravit náhradu = HM na 1340 na zaručenou mzdu.??
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 3. 2017 20:49
Dobrý večer chtěla bych se zeptat ohledně výpočtu mzdy. Zaměstnanec, který marodil od už od ledna do 24.2. a na zbytek měl dovolenou (2dny). Tzn. ve mzdě měl absenci, která do vyměřovacího základu nejde a náhrada za dovolenou činí 1119,-. Vyměřovací základ pro SP mám 1119,- a pro ZP (do min. VZ) 1572,-, ale stálo mi to hlásí, že mzda je nižší než min.VZ pro tarifní třídu 3, pro tuto mzdu má být alespoň 1340 - ze mzdy započteno 1119,-. Tzn, že nejen dorovnat zdravotní, ale i HM (v podstatě náhradu za dovolenou)?