Re: nemoc - neodevzadné papíry
zaměstnanec nám zaslal neschopenku poštou - práce
neschopen od 10.2.2017. K 20.2.2017 zaslal zrušení PP ve
zkušební době a od té doby vůbec nekomunikuje, telefony
nezvedá. Nezaslal lístek na peníze, vlastně ani nevím,
jestli je stále ještě nemocný.
Jak je to prosím v tomto případě s nahradou mzdy za
prvních 14 dní pracovní neschopnosti, když nemám potvrzení o trvání dočasné pracovní
neschopnosti? Někde jsem četla, že pokud nemám tyto
podklady, nemohu vyplatit náhradu mzdy.
Na stránkách ČSSZ je přímo uvedeno - cituji
„Potvrzení o trvání dočasné pracovní neschopnosti nebo
karantény“ vystavené ke 14. kalendářnímu dni si
zaměstnavatel ponechává a použije jej jako podklad pro
výplatu náhrady mzdy v prvních 14 kalendářních dnech
dočasné pracovní neschopnosti. "
Poradíte prosím jak nyní postupovat?
Re: nemoc - neodevzadné papíry
Dobrý den, zapoměla jsem dotat, že toto už jsem zkusila a doktorem mi bylo řečeno, že pokud nebude mít povolení od pacienta, nic mi nemůže sdělit.
Re: nemoc - neodevzdané papíry
Lékař by měl poskytnout součinnost svému pacientovi, ne jeho zaměstnavateli. A je zcela jedno, zda se bude jednat o telefonickou výzvu nebo o písemnou výzvu zaměstnavatele.
Zákoník práce § 206
(2) Překážku v práci je zaměstnanec povinen prokázat zaměstnavateli. Ke splnění povinnosti podle věty první jsou právnické a fyzické osoby povinny poskytnout .. .z.a.m.ě.s.t.n.a.n.c.i. .. potřebnou součinnost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 3. 2017 7:19
Dobrý den,
zaměstnanec nám zaslal neschopenku poštou - práce neschopen od 10.2.2017. K 20.2.2017 zaslal zrušení PP ve zkušební době a od té doby vůbec nekomunikuje, telefony nezvedá. Nezaslal lístek na peníze, vlastně ani nevím, jestli je stále ještě nemocný.
Jak je to prosím v tomto případě s nahradou mzdy za prvních 14 dní pracovní neschopnosti, když nemám ani lístek na peníze ani potvrzení o trvání dočasné pracovní neschopnosti? Někde jsem četla, že pokud nemám tyto podklady, nemohu vyplatit náhradu mzdy.
Na stránkách ČSSZ je přímo uvedeno - cituji
„Potvrzení o trvání dočasné pracovní neschopnosti nebo karantény“ vystavené ke 14. kalendářnímu dni si zaměstnavatel ponechává a použije jej jako podklad pro výplatu náhrady mzdy v prvních 14 kalendářních dnech dočasné pracovní neschopnosti. "
Poradíte prosím jak nyní postupovat?