Výměna oken - ohlášení na stav. úřadě

• (neregistrovaný)

17. 10. 2005 13:53

Dobrý den, mám k Vám prosbu o radu. Koupili jsme byt do OV a chceme vyměnit okna než začne zima. Ještě nemáme list vlastnictví (od 10.10.2005 na katastru žádost o zápis). Dnes 17.10. jsme si okna již objednali, protože dodací lhůta je dlouhá, tak aby se to stihlo. Ale taky jsem se dověděla, že se výměna oken musí ohlásit stavebnímu úřadu. Tam to budou asi zase zdržovat PAMÁTKÁŘI, že!? Poraďte prosím někdo, co teď. Máme objednávku na okna zrušit? Co když je památkáři nepovolí? (Podotýkám, že na domě mají všichni okna již vyměněny). Moc děkuji za radu.
    Jana T.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 10. 2005 14:53

Naďa (neregistrovaný)

Re: Výměna oken - ohlášení na stav. úřad
      Nejsem si jistá zda je potřeba ohlášení na Stavebním úřadě, ale myslím si že ne. Pokud ano, tak vyplníte jejich formulář a oni Vám do 30 dnů odpoví zda s tím souhlasí. My jsme teď také měnili okna, ale bylo tam i spousta jiné práce, protože jsme předělávali podkroví a Obecní úřad nám poslal vyrozuměni do týdne. Snad Vám ještě někdo napíše zda je potřeba to ohlášení.

• 17. 10. 2005 15:21

Anonymní (neregistrovaný)

Já jsem do ohlášení psala,že bude zachován rozměr a členění
      oken a povolení jsem dostala ihned.

• 18. 10. 2005 17:34

courek (neregistrovaný)

Dle § 56 zák. 50/1976 a § 14 vyhl. 132/98 nepodléhá oprava a výměna oken ohlášení, pokud se nemění vzhled. Pokud spadáte pod památkovou péči, tak odpověď neznám, raději se informujte u nich.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).