Spolek - DP

• (neregistrovaný)

10. 3. 2017 13:48

Dobrý den, prosím o radu, spolek měl HV za rok 2016 cca 15 tis. Kč (veškeré příjmy-veškeré výdaje) v DP vyloučím příjmy z dotace a čl.příspěvky - tedy cca 30 tis. Kč. Výdaje byly všechny související s hl.činností spolku. Vychází nám tedy jako základ daně cca -15 tis. Kč. Je to správně? Děkuji moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 3. 2017 11:35

horax

Re: spolek - DP
      Pokud jste "veřejně prospěšný poplatník" vyloučíte či osvobodíte všechny příjmy a vyloučíte taky všechny výdaje, základ daně bude nula.

• 12. 3. 2017 15:08

Káča (neregistrovaný)

Jste zlatý/á, děkuji, jde mi o to, že vedení přijalo dar, ve smlouvě ale není uveden účel - ten dar byl ve výši 15 tis.Kč. Myslím si, že to je pro mě příjem neosvobozený, nicméně odečtu kostýmy a cenu za dopravu na vystoupení, tak budu stejně ve ztrátě. Jen pořád myslím na to, že těch 15tis.Kč nemůžu osvobodit, když je to dar tak nějak na cokoliv......nebude prostě v těch kolonkách k osvobození..děkuju!!!

• 12. 3. 2017 17:49

horax

Nevím samozřejmě, jak je formulována darovací smlouva, ale neúčelový dar spolku bych bral na jeho hlavní činnost a osvobodil.

• 12. 3. 2017 18:00

Káča (neregistrovaný)

Moc děkuju! Ve smlouvě je jen darující a obdarovaný, částka, prostě jen ten a ten daruje tomu spolku 15tis.Kč na účet, datum. Myslela jsem, že když není specifikován účel, nelze osvobodit, a napadlo mě, zda může darující uplatnit do daní, když není účel daru specifikován, ale to je asi jeho věc. Přece může dát peníze a když nespecifikuje, tak si může spolek za to třeba udělat mejdan :o)))))No, už mám asi dost, pořád se v něčem piplám...... asi vidím trávu růst....... Děkuju moc a přeju hezký zbytek neděle.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).