Re: spolek - DP
Jste zlatý/á, děkuji, jde mi o to, že vedení přijalo dar, ve smlouvě ale není uveden účel - ten dar byl ve výši 15 tis.Kč. Myslím si, že to je pro mě příjem neosvobozený, nicméně odečtu kostýmy a cenu za dopravu na vystoupení, tak budu stejně ve ztrátě. Jen pořád myslím na to, že těch 15tis.Kč nemůžu osvobodit, když je to dar tak nějak na cokoliv......nebude prostě v těch kolonkách k osvobození..děkuju!!!
Re: spolek - DP
Moc děkuju! Ve smlouvě je jen darující a obdarovaný, částka, prostě jen ten a ten daruje tomu spolku 15tis.Kč na účet, datum. Myslela jsem, že když není specifikován účel, nelze osvobodit, a napadlo mě, zda může darující uplatnit do daní, když není účel daru specifikován, ale to je asi jeho věc. Přece může dát peníze a když nespecifikuje, tak si může spolek za to třeba udělat mejdan :o)))))No, už mám asi dost, pořád se v něčem piplám...... asi vidím trávu růst....... Děkuju moc a přeju hezký zbytek neděle.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 3. 2017 13:48
Dobrý den, prosím o radu, spolek měl HV za rok 2016 cca 15 tis. Kč (veškeré příjmy-veškeré výdaje) v DP vyloučím příjmy z dotace a čl.příspěvky - tedy cca 30 tis. Kč. Výdaje byly všechny související s hl.činností spolku. Vychází nám tedy jako základ daně cca -15 tis. Kč. Je to správně? Děkuji moc.