Pravděpodobný výdělek?

• (neregistrovaný)

10. 3. 2017 14:45

Se zaměstnavatelem jsem se dohodl na změně pracovní smlouvy, která spočívala ve změně druhu práce. Je zaměstnavatel povinnen k datu převodu stanovit nový pravděpodobný hodinový průměr, nebo může do konce čtvrtletí použít dosavadní průměr? V nové funkci budu vydělávat více, proto by případné stanovení pravděpodobného průměru bylo pro mě výhodnější. Vzhledem k tomu, že dostávám v nové funkci příplatky za práci v SN, v noci, přesčas a svátky a tyto jsou počítány z průměrného hodinového výdělku, ovlivňilo by případné použití pravděpodobného výdělku můj měsiční výdělek do konce čtvrtletí nezanedbatelnou částkou.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 3. 2017 14:57

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Pravděpodobný výdělek?
      Chápu Vás, ale nemůže stanovit od změny ( to bývalo kdysi dávno,dávno). Zvýšení mzdy se projeví až v příštím čtvrtle,nemůže stanovit nový. Pravděpodobný výděllek se stanovuje v příp.,kdy není v předch. čtvrtletí alespoň 21 odprac.dnů(vč.svátku)

• 10. 3. 2017 14:58

jasná. (neregistrovaný)

Re: Pravděpodobný výdělek?
      Pravděpodobný výdělek se nebude stanovovat. Průměrný výdělek bude spočítán pro příští kvartál ze mzdy za leden 2017-březen 2017.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).