Re: Podat přiznání?
Jsem OSVČ a v roce 2016 jsem měl jen příjem 5000,- ještě mám plný invalidní důchod. Musím podávat přiznání na těch 5000,- a co SP a zP.
děkuji moc za upřesnění.
Pokud jste jako OSVČ, musíte podat DP a přehled pro
OSSZ i ZP, ať máte jakýkoliv příjem.
Podle mne při tak malém příjmu (do 15000,- Kč) podávat DP nemusí ale musí podat přehledy.
Re: Podat přiznání? Příjem OSVČ 5.tis.Kč
Jsem OSVČ a v roce 2016 jsem měl jen příjem 5000,- ještě mám plný invalidní důchod. Musím podávat přiznání na těch 5000,- a co SP a zP.
děkuji moc za upřesnění.
>>Pokud jste jako OSVČ, musíte podat DP a přehled pro
>>OSSZ i ZP, ať máte jakýkoliv příjem.
Špatná odpověď.
I když jste OSVČ, tak při takto vysokém příjmu podat DPFO .N.E.M.U.S.Í.T.E. Nic Vás k tomu nenutí.
Přiznání k dani z příjmů - viz. ZDP § 38g ods.t 1), případně odst. 2)
V případě, že se rozhodněte nepodat DPFO, tak se budete řídit Daňovým řádem § 136 odst. 5)
(5) Nevznikla-li daňovému subjektu ve zdaňovacím období daňová povinnost k dani, ke které je registrován, sdělí tuto skutečnost správci daně ve lhůtě pro podání daňového přiznání nebo vyúčtování.
Přehled pro zdravotní pojišťovnu - ano musíte podat Přehled, zaplatit zdravotní pojištění
Přehled pro správu sociálního zabezpečení - ano musíte podat Přehled.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 3. 2017 16:10
děkuji moc za upřesnění.