Podat přiznání?

• (neregistrovaný)

11. 3. 2017 16:10

Jsem OSVČ a v roce 2016 jsem měl jen příjem 5000,- ještě mám plný invalidní důchod. Musím podávat přiznání na těch 5000,- a co SP a zP.
    děkuji moc za upřesnění.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 3. 2017 19:57

muška (neregistrovaný)

Re: Podat přiznání?
      >Pokud jste jako OSVČ, musíte podat DP a přehled pro OSSZ i ZP, ať máte jakýkoliv příjem.

• 11. 3. 2017 20:09

xJ (neregistrovaný)

Re: Podat přiznání?
      Jsem OSVČ a v roce 2016 jsem měl jen příjem 5000,- ještě mám plný invalidní důchod. Musím podávat přiznání na těch 5000,- a co SP a zP.
      děkuji moc za upřesnění.

Pokud jste jako OSVČ, musíte podat DP a přehled pro
      OSSZ i ZP, ať máte jakýkoliv příjem.

Podle mne při tak malém příjmu (do 15000,- Kč) podávat DP nemusí ale musí podat přehledy.

• 11. 3. 2017 20:32

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: Podat přiznání? Příjem OSVČ 5.tis.Kč
      děkuji moc za upřesnění.

>>Pokud jste jako OSVČ, musíte podat DP a přehled pro
      >>OSSZ i ZP, ať máte jakýkoliv příjem.

Špatná odpověď.

I když jste OSVČ, tak při takto vysokém příjmu podat DPFO .N.E.M.U.S.Í.T.E. Nic Vás k tomu nenutí.

Přiznání k dani z příjmů - viz. ZDP § 38g ods.t 1), případně odst. 2)

V případě, že se rozhodněte nepodat DPFO, tak se budete řídit Daňovým řádem § 136 odst. 5)
      (5) Nevznikla-li daňovému subjektu ve zdaňovacím období daňová povinnost k dani, ke které je registrován, sdělí tuto skutečnost správci daně ve lhůtě pro podání daňového přiznání nebo vyúčtování.

Přehled pro zdravotní pojišťovnu - ano musíte podat Přehled, zaplatit zdravotní pojištění

Přehled pro správu sociálního zabezpečení - ano musíte podat Přehled.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).