OT: Záznam o využívání údajů v registru

• (neregistrovaný)

12. 3. 2017 9:51

Dnes ráno ve mně hrklo - přišla zpráva do datové schránky fyzické osoby. Hned jsem pátrala v paměti, jestli jsem opravdu poslala DPH a KH; asi za dvě hodiny jsem se vzchopila a šla jsem čelit jobovce.

Nakonec to jobovka naštěstí (zatím) nebyla, byl to Záznam o využívání údajů v registru osob. Spadl mi kámen ze srdce a pak jsem se začetla do dlouhého seznamu zvědavců, co do registru nahlíželi.

První, co mne zaujalo, že se jedná o seznam jen do půlky května 2016. To přijde ještě pokračování nebo už pak tato osoba nikoho nezajímala? A další otazníky - o tuto osobu se zajímaly různé zdravotní pojišťovny, nejen ta, u které je. A nejvíc jsem kroutila hlavou nad tím, že za ten necelý půlrok se o tuto osobu dvakrát zajímala Správa státních hmotných rezerv.

A už jen perlička na závěr - v ARESu jsem zjistila, že ačkoliv tahle osoba změnila v 2016 trvalé bydliště a nahlásila to na FÚ, v údajích o plátcích DPH je stále stará adresa. Přitom v RES a RŽP je adresa aktuální.

Nějak mně není vůbec jasné, jak ta státní správa vlastně funguje :-(

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 3. 2017 9:57

pája

Re: OT: Záznam o využívání údajů v regis
      e. A nejvíc jsem kroutila hlavou nad
      >tím, že za ten necelý půlrok se o tuto osobu dvakrát
      >zajímala Správa státních hmotných rezerv.
      >
      >A už jen perlička na závěr - v ARESu jsem zjistila, že
      >ačkoliv tahle osoba změnila v 2016 trvalé bydliště a
      >nahlásila to na FÚ, v údajích o plátcích DPH je stále
      >stará adresa. Přitom v RES a RŽP je adresa aktuální.
      >
      >Nějak mně není vůbec jasné, jak ta státní správa
      >vlastně funguje :-(

je vidět, že jste nesledovala průběh volebního sjezdu oranžových, jinak byste pochopila, že to fungování je nepochopitelné.(nejste sama).

• 12. 3. 2017 13:08

dad (neregistrovaný)

Masochisticky jsem trochu sledovala, byla jsem zvědavá na nové/staronové tváře ve vedení. No, nezklamali mne - vládne tam oprávněný strach z Bureše. Mají jedinou ideu - zvyšovat zdanění, aby mohli ještě víc rozhazovat :-(

• 12. 3. 2017 11:05

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Státní správa moc nefunguje a tak se není čemu divit.

Mám několik datových schránek a ke všem zřízené Kukátko, abych si mohl přečíst, co do nich chodí. Proto nepátrám v paměti, co jsem zase kde zanedbal. Zprávu otevřu až budu mít čas.

Jinak je mi také záhadou, proč do registru nahlíží osoby z druhého konce republiky se kterými jsem nikdy neměl nic společného. Třeba územní pracoviště v Jeseníku.

Do budoucna se připravuje ještě větší propojení registrů, aby byli ovčani pod soustavnou kontrolou šmírovací vrchnosti.

Hezký den!

• 12. 3. 2017 13:15

dad (neregistrovaný)

Protože to nedělní probuzení do reality nebylo moc příjemné, donutilo mne to zřídit si taky kukátko.

Kdyby to propojení registrů sloužilo k tomu, aby člověk nemusel oznamovat základní údaje na všechny instituce, nic bych proti propojení neměla. Ale zdá se, že to slouží jen nějakým lovcům, ale nám nic neulehčuje. Přestože to vlastně našimi daněmi zřejmě dost draho platíme.

• 12. 3. 2017 17:37

Milada64 (neregistrovaný)

vůbec se nad tímto nepozastavujte - přece pokud máte s.r.o. atd. tak
      roční zúčtování zasíláte kromě na FU taky na krajský soud a ten to pak dá na stránky, takže si můžete o kterékoliv společnosti cokoli zjistit - a máme zaměstnance, který se rozvádí a má exekuce - takže na internetu zjistíte které společnosti kolik dluží a co říkal u soudu - takže kdokoliv si o nás může zjistit cokoliv - stačí když trochu ovládá PC

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).