Re: Musím podat daňové přiznání?
Nepíšete, jestli se jedná o pracovní poměr a dvě DPP a jestli jste u případného pracovního poměru měla podepsané prohlášení poplatníka.
Pokud u PP bylo podepsáno prohlášení poplatníka a u DPP byly srážkové daně, tak povinnost podávat přiznání nemáte, ale když ho podáte a uplatníte si v něm i odměny z DPP, tak se vám sražená srážková daň vrátí.
ano pracovní poměr a mám podepsané prohlášení a pak dvě DPP jenže jde o to, když jsem si nechala vystavit potvrzení o příjmech tak u jedné dohody není daň vůbec a u druhé cca 300 což rozhodně neodpovídá 15% navíc jsem zjistila že u pracovního poměru my byl ještě asi neoprávněně vyplacen bonus na dítě za 3 měsíce protože příjmy za celý kalendářní rok nedosáhnou těch cca 60000,- tak vlastně nevím co mám dělat jestli hrát mrtvého brouka nebo vrátit bonus?
Tak to vypadá, že jste u toho zaměstnavatele, kde není z DPP sražená žádná daň také podepsala prohlášení poplatníka.
Pokud příjmy z PP a z obou DPP nedosáhly alespoň částky 59400,- tak daňové přiznání nepodávejte, protože to byste musela vrátit už vyplacené bonusy.
>>>>Dobrý den, chtěla bych se zeptat mám příjmy ze
>>>>závislé
>>>>činnosti od září do prosince 2016 a zároveň mám dvě
>>>>dohody o provedení práce u dvou jiných zaměstnavatelů
>>>>musím podávat daňové přiznaní? u první je výše příjmu
>>>>5700,- za rok 2016 a u druhé 7800,- za rok 2016 a ze
>>>>zaměstnání 21000,- děkuji
>>>
>>>Nepíšete, jestli se jedná o pracovní poměr a dvě DPP
>>>a
>>>jestli jste u případného pracovního poměru měla
>>>podepsané prohlášení poplatníka.
>>>Pokud u PP bylo podepsáno prohlášení poplatníka a u
>>>DPP byly srážkové daně, tak povinnost podávat
>>>přiznání
>>>nemáte, ale když ho podáte a uplatníte si v něm i
>>>odměny z DPP, tak se vám sražená srážková daň vrátí.
>>
>>ano pracovní poměr a mám podepsané prohlášení a pak
>>dvě DPP jenže jde o to, když jsem si nechala vystavit
>>potvrzení o příjmech tak u jedné dohody není daň vůbec
>>a
>>u druhé cca 300 což rozhodně neodpovídá 15% navíc
>>jsem
>>zjistila že u pracovního poměru my byl ještě asi
>>neoprávněně vyplacen bonus na dítě za 3 měsíce
>>protože
>>příjmy za celý kalendářní rok nedosáhnou těch cca
>>60000,-
>>tak vlastně nevím co mám dělat jestli hrát mrtvého
>>brouka nebo vrátit bonus?
>
>Pokud příjmy z PP a z obou DPP nedosáhly alespoň
>částky 59400,- tak daňové přiznání nepodávejte, protože to
>byste musela vrátit už vyplacené bonusy.
Jen doplním, že pro měsíční mzdu či odměnu sleduje zaměstnavatel pro možnost vyplacení daňového bonusu na dítě ne roční limit, ale měsíční limit. Takže pokud jste měla např. za 3 měsíce příjem 21.tis.Kč, tak to vychází na měsíční příjem 7.tis.Kč - a měsíční limit pro vyplacení daňového bonusu na dítě byl splněn.
Pokud byste byla povinna podat DPFO nebo ho podala "dobrovolně" a nesplnila byste roční limit pro možnost vyplacení daňového bonusu na dítě, tak jak již bylo výše uvedeno, byste musela již vyplacené bonusy vrátit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 3. 2017 14:57
Dobrý den, chtěla bych se zeptat mám příjmy ze závislé činnosti od září do prosince 2016 a zároveň mám dvě dohody o provedení práce u dvou jiných zaměstnavatelů musím podávat daňové přiznaní? u první je výše příjmu 5700,- za rok 2016 a u druhé 7800,- za rok 2016 a ze zaměstnání 21000,- děkuji