Re: Daňové odpisy majetku-možnosti
Děkuji. Znamená to, že celkovou částku za stroje si rozpočítám např. na tři roky a tím pádem budu mít v nákladech r.2016 třetinu a zbytek dám do časového rozlišení a další třetinu dám do nákladů v r.2017 atd?
Ještě bych se chtěla zeptat, vystavené faktury za pronájem účtuji na 602 a suroviny ke strojům jako zboží na 604 a na konci roku musím udělat inventuru skladu a při metodě B zaúčtovat zůstatek na skladě 132/504?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
12. 3. 2017 16:57
Dobrý den, letos jsem založila sro, půjčuji párty vybavení. Nakoupila jsem stroje na popcorn a na cukrovou vatu. Každý stroj je za cca 12tis. Mohu tyto stroje daňově odepisovat? Nemám takový zisk a vyplatilo by se mi, kdybych mohla stroje dát do nákladů postupně.
A ještě jeden dotaz, kancelář mám v našem domě. Do kanceláře jsem koupila nábytek za cca 7000kč. Můžu to dát do nákladů?
Prosím o radu.