Re: Správný formulář DPFO
Pokud máte jen příjem ze zaměstnání, tačí vyplnit ten kratší formulář:
Daň z příjmů fyzických osob pro poplatníky mající pouze příjmy ze závislé činnosti ze zdrojů na území České republiky (včetně daňových nerezidentů České republiky) - pro zdaňovací období roku 2016 (EPO2)
https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/form/form_uvod.faces?CPodani=p7JyKlt3UQ1x9YLeJkfQJ0GL
Pokud jste ze zaměstnání zaplatil daň 15 tis, měla by se Vám celá vrátit, protože máte nárok na celou slevu na poplatníka za celý rok ( 2.070/měsíc) a v zaměstnání jste stihl vyčerpat jen 2.070 x 4 ( 9-12/2016).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 3. 2017 9:47
Dobrý den,chtěl jsem se zeptat podávám si sám DPFO,protože jsem byl do 7/2016 v cizině na studijní víza,pak do 9/2016 na ÚP a od 9/2016-12/2016 zaměstnán.Na přiznání DPFO jsou zde dva formuláře,tak který mám vyplnit DPFO podle zákona č.586/1992? A ještě jestli se můžu zeptat,když mám např.daň zaplacenou 15 tis.tu dostanu celou zpět?Ve formuláři mi to takto vychází.Děkuji moc za pomoc dělám si to poprvé a sám.