Re: Klasika prase chlap :-)
Ono je to docela jednoduché. Někteří podnikatelé (jistě si to dovedete představit u řemeslníků) holt dělají byznys a na doklady nemají čas. Ty se holt hází do krabice (pokud vůbec existují) a pak přijde na řadu účetní. Pro spoustu účetních jsou právě tyhle rekonstrukce jádrem byznysu - orientují se právě na tyhle subjekty a mají v tom docela dobré know-how. Pokud bych byl na místě takového podnikatele, pohlídal bych si první reakci účetního, kterému takovou práci zadávám. Když jen mrkne okem, jdu od toho, protože vím, že to není jeho šálek čaje. Uklízečka, která chce, abych si vysypal koš, není obchodní parnter pro mne. I když nejsem účetní (ó díky, osude, že jsi mne osvítil), spráskal jsem před lety xx rekonstrukcí (jednoduchých, přiznávám - na víc jsem nikdy neměl) pro své známé (pro anonyma: prasata chlapy i prasata ženské), které s tím "účetní profesionál" vyhodil - prostě to byl šlechtic, který se v té hromadě papírů hrabat nebude.
To jen tak obecně, bez vztahu k původnímu dotazu.
Je to zajímavý názor. Bohužel jsem se ještě nenaučila říkat klientům:"Pane, vy budete mít dražší účetnictví, protože jste prase.":-))) Samozřejmě nějakým zdvořilým opisem, ale budu o tom uvažovat a ještě mu dám šanci :-)) J.F.
>>>>>>Měla jsem radost z nového klienta, ale po prohrabání
>>>>>>jeho dokladů už radost nemám: nepořádek a hlavně - k
>>>>>>nákladům ve stotisících za čtvrtletí má jednu
>>>>>>fakturku
>>>>>>v
>>>>>>desítkách tisíc. Co byste dělali na mém místě - jít
>>>>>>do
>>>>>>toho, nebo ne?
>>>>>
>>>>>Po zkušenostech už ne. Ze začátku jsem myslela, že si
>>>>>je vychovám, někoho nelze.
>>>>Ne!!! jistě má šikovnou manželku ať se naučí ona.
>>>>Takové účetnictví má zůstat v rodině. Peníze nejsou
>>>>všechno.
>>>Ono je to docela jednoduché. Někteří podnikatelé
>>>(jistě si to dovedete představit u řemeslníků) holt
>>>dělají
>>>byznys a na doklady nemají čas. Ty se holt hází do
>>>krabice (pokud vůbec existují) a pak přijde na řadu
>>>účetní. Pro spoustu účetních jsou právě tyhle
>>>rekonstrukce
>>>jádrem byznysu - orientují se právě na tyhle subjekty
>>>a mají v tom docela dobré know-how. Pokud bych byl na
>>>místě takového podnikatele, pohlídal bych si první
>>>reakci účetního, kterému takovou práci zadávám. Když
>>>jen
>>>mrkne okem, jdu od toho, protože vím, že to není jeho
>>>šálek čaje. Uklízečka, která chce, abych si vysypal
>>>koš, není obchodní parnter pro mne. I když nejsem
>>>účetní
>>>(ó díky, osude, že jsi mne osvítil), spráskal jsem
>>>před lety xx rekonstrukcí (jednoduchých, přiznávám -
>>>na
>>>víc jsem nikdy neměl) pro své známé (pro anonyma:
>>>prasata chlapy i prasata ženské), které s tím "účetní
>>>profesionál" vyhodil - prostě to byl šlechtic, který
>>>se v
>>>té hromadě papírů hrabat nebude.
>>>To jen tak obecně, bez vztahu k původnímu dotazu.
>>*****************
>>Je to zajímavý názor.
To není názor (těmi už tu neplýtvám), ale pohled z druhé strany - od zákazníka. Je to z praxe a je úplně lhostejné, co si o tom myslím já nebo kdokoliv jiný - prostě takoví lidé existují, mají k tomu důvod a hledají někoho, kdo jim pomůže, ne někoho, kdo jim vysvětlí, že jsou prasata.
>> Bohužel jsem se ještě nenaučila
>>říkat klientům:"Pane, vy budete mít dražší
>>účetnictví,
>>protože jste prase.":-))) Samozřejmě nějakým
Proč takhle? To je přece normální cenotvorba podle kvality vstupů.
>>zdvořilým
>>opisem, ale budu o tom uvažovat a ještě mu dám šanci
>>:-)) J.F.
>>**********************
>Děvčata mějte s námi trpělivost. Vždyť když se budeme
>chovat a zpracovávat doklady jako zkušené účetní, tak
>Vás nebudeme potřebovat. Každý má holt vlohy k něčemu
>jinému. Přeji hodně zdaru a hezký den
"To je přece normální cenotvorba podle kvality vstupů." Ale nikde co jsem zatím viděla v cenících účetních firem není toto hledisko zohledněno, to už bych ho dávno okopírovala.
S vámi Jardo, by byla radost spolupracovat, berete to s nadhledem a humorem :-) Za prase se omlouvám všem přítomným pánům, to mi ujelo ze zoufalství. J.F.
Není to jedno, roztřídění a seřazení dokladů, kdy kolikrát máte dodáky v několika kopiích a to samé faktury, vše promíchané jako karty plus k tomu všemu ještě pokladní doklad zase jinde, vše i ve stovkách kusů - tak to třídíte rozložené po celé místnosti a lezete i po zemi, abyste to nějak detektivně sestavila co patří k sobě. Zaúčtování je proti tomu hračka !!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 10. 2005 22:12
Měla jsem radost z nového klienta, ale po prohrabání jeho dokladů už radost nemám: nepořádek a hlavně - k nákladům ve stotisících za čtvrtletí má jednu fakturku v desítkách tisíc. Co byste dělali na mém místě - jít do toho, nebo ne?