Daň.zvýhodnění na dítě-v daň.přizn.

• (neregistrovaný)

15. 3. 2017 12:42

prosím o kontrolu,
    manželé mají společné dítě narozené v 03/16 - daň. zvýhodnění uplatňuje otec, tj. 10 měsíců; manželka na RD má dítě z předešlého vztahu, žije s nimi ve společné domácnosti - matka na toto dítě v zaměstnání uplatnila pouze v měsících 01, 02, 08, 09 a 10 (tj. 5 měsíců), mám potvrzení ze zaměstnání, zbylých 7 měsíců na toto starší dítě může uplatnit manžel, i když není otcem dítěte, je to tak ? a protože se jedná o starší dítě tak bude brané jako první v pořadí ? i když v zaměstnání na něj daň. zvýhodnění neuplatňoval ? Lze takto ?

díky a hezký den

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 3. 2017 12:54

JiřinaH (neregistrovaný)

Re: daň.zvýhodnění na dítě-v daň.přizn.
      NEní to podle věku dítěte, pořadí si určuje poplatník.Tedy nemůže být 1. v pořadí, má-li tam již společné dítě. Pokud by se jednalo ne o manžele ale o druha/družka, přednost mají nejdříve společné děti.

• 15. 3. 2017 12:56

L*** (neregistrovaný)

Děkuji, takže ho uvedu jako druhé dítě - první bude to mladší společné, rozumím tomu správně ?

• 15. 3. 2017 14:34

JiřinaH. (neregistrovaný)

Ne, tak by to bylo u druh/družka. Asi jsem Vás tím neměla plést.
      O Vás jsem psala , že když bylo již uplatněné společné dítě jako 1. v pořadí,tak v měsích kdy je toto dítě první, bude další dítě pod pořadím 2, protože pořadí 1 je obsazené.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).