Re: ČSSZ - variabilní symbol
Posílala jsem přihlášku zaměstnavatele zároveň s přihláškou zaměstnance doporučeně- tedy ještě bez VS. Obratem jsme dostali telefonickou informaci, že náš původní VS, který jsme měli na jiné OSSZ zůstává v platnosti.
Takže buď pošlete naráz nebo čekejte. Vůbec bych se nebála přešvihnout lhůtu 8 dnů, kdyby OSSZ nepřidělala obratem.
Re: pro Mirku
Tak to je blbý, já takovou zkušenost nemám, asi narážím jen na úředníky na svém místě :-)
Nepomohlo nějaké odvolání?
Re: pro Mirku
A když tam zajdu osobně, dají mi ho hned? Jde mi totiž o PSSZ, když jsme byli v menším městě na OSSZ, tak to tak bylo, paní nás hned zaregistrovala a VS mně předala, ale v Praze nevím, jestli má cenu na úřad vůbec chodit. Ale kdyby mně ho dali, tak si to radši odbydu osobně, abychom pak nemuseli řešit ještě nějaké penále. PS: starý VS použít nemůžeme, jedná se o jinou společnost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 3. 2017 20:37
Dobrý den,
chtěli bychom se registrovat u ČSSZ jako zaměstnavatel, a to přes e-podání. Když tímto způsobem zašleme Přihlášku do registru zaměstnavatelů, za jak dlouho obdržíme od ČSSZ variabilní symbol, abychom mohli přihlásit zaměstnance a všechno stihli v té lhůtě 8 dnů?
Děkuji za odpověď.