DPH u cla kam na přiznání

• (neregistrovaný)

16. 3. 2017 14:18

Dobrý den,
    prosím o radu, náš zaměstnanec odjel do Ameriky, odtud nám poštou zaslal notebook, s kterým odjížděl (již je v majetku), měl ho jak zaměstnanec k dispozici.. Protože notebook šel poštou, podlehlo to celnímu úřadu a byla nám vyměřena dan 11tis, kterou máme zaplatit finančnímu úřadu. Jedná se mi i o to, že nevím jak zaúčtovat a kam s tím na přiznání... Doklad je na částku 52809,- bez dph 11tis dph.. Nevím jak to mám zaúčtovat, když v majetku notebook už je a jedná se ted jen o o to dph z dovozu zboží.. A kam s tím na řádek přiznání dph, když to musíme zaplatit.. Nic jsme nikdy nedováželi, proto si s tím nevím rady..

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 3. 2017 14:34

mirka..p (neregistrovaný)

Re: DPH u cla kam na přiznání
      Ptala jsem se celního deklararnta a ten mi řekl, že Vám měl notebook poslat jako soukromou zásilku, pak by to proclení a doměření DPH nepodléhalo. Můžete zkusit u celníků doložit, že se jedná o omyl, že Vám byl zaslán Váš majetek, vzala bych sebou fakturu, ideálně i s dodlakem kde bude vidět že sériové číslo souhlasí s tím NTB a zkusit požádat o opravu.

• 16. 3. 2017 15:20

Missa 54 (neregistrovaný)

To jsme mu právě říkali taky, ať to pošle jako soukr. zásilku, ale to on neudělal.. Ono je to právě takové složitější, že šéf mi řekl, ať DPH zaplatíme a přeúčtujeme to dceřinné společnosti pro kterou právě nyní ten zam. pracuje.. A ať se tím dál nezabývám.. žádné vrácení atd.. Jenže já právě nevím, jak s tím na přiznání a jak to vlastně zaúčtovat...Protože podle toho celního dokumentu musíme těch 11tis nyní odvést finančnímu úřadu..

• 16. 3. 2017 15:44

mirka..p (neregistrovaný)

Neumím Vám poradit, když platíte DPH z něčeho, z čeho byste jej platit neměli

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).