Re: Příjem z pronájmu zemědělské půdy
Moc děkuji Mirko, takže uvádím do řádku 201 přílohy č. 2 můj rozhodný příjem z pronájmu zemědělské půdy,dále označuji uplatňuji výdaje paušálem, v řádku 202 se mi zobrazí hodnota výdajů (ve výši 30%) a na řádcích 203 a 206 je vyčíslený rozdíl (dílčí základ daně). Tato hodnota mi pak vyskakuje v samotném daňovém přiznání na druhém listu na řádku 39 - Dílčí základ daně nebo ztráta z nájmu... Souhlasí? Mockrát Vám děkuji :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
17. 3. 2017 14:31
Dobrý den, v roce 2016 jsem měla příjem z pronájmu zemědělské půdy (cca 50 tisíc). Do kterého řádku daňového přiznání toto prosím uvádím? Nejsem si jistá, jestli se uvádí do přílohy č. 2 (2. Výpočet dílčího základu daně z ostatních příjmů (§ 10 zákona), nebo je to příjem dle §9 (řádek 201a)? Mohu uplatnit paušální výdaje ve výši 30%? (reálné náklady neuplatňuji). Děkuji moc za rady.